Geachte bezoeker

Uw internet browser (Microsoft Internet Explorer) is verouderd. U kan de website bezoeken, maar niet alle functies gebruiken. Zo zal u waarschijnlijk niet kunnen inloggen en geen formulieren kunnen invullen. Wij raden u van harte aan een actuele browser te (laten) installeren op uw computer, ook voor uw eigen veiligheid. Deze site werkt met Safari, Firefox, Google Chrome en Explorer (vanaf versie 8).

Utrechts Particulier Grondbezit (UPG)

Utrecht is een provincie waar de particuliere landgoederen een belangrijke rol spelen. Het ledenbestand van het Utrechts Particulier Grondbezit omvat dan ook vele landgoedeigenaren. Dat wil overigens niet zeggen dat de belangen van de landbouw niet worden behartigd. Op veel landgoederen speelt de landbouw immers een belangrijke economische en landschappelijke rol. Bovendien laten veel agrariërs hun eigendomsbelangen door het UPG en de Federatie behartigen. Het UPG spant zich dan ook in voor duurzaamheid, kwaliteit en multifunctionaliteit van het grondbezit.

Meer over UPG...

UPG Nieuws

Inspraak Natuurbeheerplan 2018

Het Ontwerp Natuurbeheerplan provincie Utrecht 2018 ligt vanaf 17 februari 2017 weer gedurende zes weken (d.w.z. tot 31 maart 2017) ter inzage.

()

Lees meer...

Netwerkbijeenkomst 'Handhaving en toezicht in het buitengebied'

Op 15 februari organiseerde het UPG een netwerkbijeenkomst voor de leden over handhaving & Toezicht in het buitengebied in Utrecht. Hoe een en ander is georganiseerd en waar aan gewerkt wordt, werd tijdens deze avond met de leden besproken.

()

Lees meer...

Inspiratiemiddag voor de dag van het Kasteel in Utrecht

Ter voorbereiding op de 'Dag van het Kasteel' organiseert de Nederlandse Kastelen Stichting (NKS) op 3 maart een inspiratiemiddag in het Utrechts Archief. Landgoedeigenaren die geïnteresseerd zijn, worden van harte uitgenodigd hieraan mee te doen.

()

Lees meer...

Vooraankondiging netwerkbijeenkomst Handhaving & Toezicht

Op woensdagavond 15 februari organiseert de UPG samen met de provincie Utrecht een netwerkbijeenkomst voor de leden over handhaving & toezicht in het buitengebied.

()

Lees meer...

Activiteiten Collectief Utrecht-oost

 

Het Collectief Utrecht-oost organiseert diverse activiteiten.

()

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

UPG en FPG Kalender

Forum for the future of Agriculture

28 maart 2017 | Brussel

Het jaarlijkse, toonaangevende Forum for the Future of Agriculture (FFA) keert terug naar Square (Brussels Meeting Centre) op dinsdag 28 maart 2017, voor weer een stimulerend debat over de toekomst van de Europese en mondiale landbouw. FPG-leden kunnen zich nu gratis online inschrijven. Zie ook dit artikel.

Lees meer...

Landgoeddag

8 april 2017, 10:00 – 15:00 | Landgoed de Boom (Leusden)

Halfjaarlijkse dag voor landgoedeigenaren, met een inhoudelijk programma in de ochtend, een lunch, en een rondleiding over Landgoed de Boom in de middag. Ditmaal gaat het 's ochtends over groen erfgoed (de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is te gast) en wordt u bijgepraat over de introductie van de 'Nederlandse Landgoederen' (het in november gepresenteerde merk). Bekijk de uitnodiging. 

Fête de la Nature

20 mei 2017 - 21 mei 2017

Fête de la Nature is een festival dat bestaat uit talloze lokaal georganiseerde evenementen waarmee mensen op een feestelijke en verrassende manier in contact komen met de natuur. Traditioneel doen ook diverse landgoederen en andere particuliere natuurterreinen mee. Meer informatie voor zowel bezoekers als geïnteresseerde beheerders is te vinden op http://www.fetedelanature.nl

Algemene Ledenvergadering FPG

20 mei 2017 | Maatschappij van Weldadigheid

Vooraankondiging

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!