Bestuur HPG

  • E. van den Berg (voorzitter)
  • Ing. C.G. Bellaar (penningmeester)
  • P. Kome
  • C.W. van Schelven
  • Mr. R.J. Nieuwland
  • S.H.M. Kapteijn

Even voorstellen: Simon Kapteijn

Bestuurslid Simon Kapteijn

Sinds 2008 ben ik met veel plezier bestuurslid voor het Hollands Particulier Grondbezit. Ik ben opgegroeid in Castricum, woon nu al geruime tijd in Alkmaar en heb twee kinderen van 6 en 8. Wat leuk is om te vermelden, is dat mijn huis gebouwd is op grond waar mijn voorvaderen vroeger een melkveebedrijf hadden.

Mijn taak bij het HPG  is onder andere mij bezighouden met de digitalisering van de informatie. De gene die de ALV bezoeken hebben daar al kennis van kunnen nemen. We hebben een website waar met enige regelmaat nieuwe artikelen op worden geplaatst en de (papieren) Grondig is de (digitale) Nieuwsflits geworden. Ook op Twitter is het HPG actief (HPGrondbezit).  Ook ben ik samen met onze voorzitter Reinier van Elderen erg actief in het leidingendossier en strijden wij voor een jaarlijkse vergoeding (ook wel retributie).

Naast mijn bestuursfunctie bij het HPG drijf ik mijn eigen onderneming als rentmeester genaamd Kapteijn Grondzaken en waar wij ons vooral toeleggen op beheer & taxaties van landelijk onroerend goed en dat vooral in de provincies in Noord- en Zuid-Holland. Ook ben ik  lid van een drietal pachtkamers, te weten; van de rechtbank Noord-Holland, Amsterdam en Den Haag.

 

PS. Mocht u het zelf leuk vinden om eens een stukje te schrijven of heeft nieuwswaardige informatie schroom dan niet om contact op te nemen, dat kan via simon@kapteijn.nl of 06-1443 3939

Even voorstellen: Pauline Insinger-Boreel

Bestuurslid Pauline Insinger-Boreel

Via mijn oom Lucas Boreel ben ik in het bestuur van HPG gevraagd, hij had destijds de leeftijd van 70 jaar bereikt, en vond het tijd om het stokje aan de volgende generatie over te geven. Mijn familie komt uit het Kennemerland en bezit nog altijd grond in de buurt van Beverwijk. Ik ben zelf in het oosten van Nederland opgegroeid (Twello) en woon al weer jaren in Den Haag. Na mijn studie rechten in Leiden heb ik achtereenvolgens in de advocatuur, het bankwezen en het notariaat gewerkt. Sinds begin dit jaar werk ik voor één van de juridische tijdschriften van Kluwer, een leuke en afwisselende baan.

Het is fijn om als bestuurslid van HPG mijn steentje bij te kunnen dragen aan het in stand houden van  het mooie  buitengebied van Nederland. Ieder jaar proberen we als bestuur tijdens de excursie bij de ledenvergadering weer een bijzondere plek in Noord- of Zuid-Holland te bezoeken. Tot nu toe is dat altijd gelukt, we hebben in de loop der jaren heel veel bijzondere dingen gezien en ik raad ieder HPG lid dan ook aan om de ledenvergadering eens bij te wonen en mee te gaan met de excursie!