alleen voor FPG-ledenDit hoofdstuk is voor u niet geheel zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd.
Inloggen kunt u in de linker kolom bij Mijn FPG.
Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode of kunt u anderszins niet inloggen? Neem contact op!

Nieuws FPG Dossier GLB

FFA 2016: zoektocht naar nieuwe duurzaamheid

"We need to reinvent agriculture and Europe has a central role in it". Met die woorden besloot voormalig Eurocommissaris Janez Potočnik het jaarlijkse Forum for Agriculture 2016 in Brussel. Centraal stond deze editie vooral de zoektocht naar een duurzame toekomst van de landbouw. 

Het toonaangevende  congres kende zoals altijd vele invloedrijke sprekers. Zij wisten zich,  ondanks de vreselijke bomaanslagen die de dag overschaduwden, te focussen op de toekomst van de Europese landbouw. Ook EU-Landbouwcommissaris Phil Hogan sprak het congres toe.

Hij zei dat de evaluatie van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid in 2017 zich moet richten op de balans tussen twee grote uitdagingen: het verduurzamen van de landbouw en het oplossen van het wereldvoedselvraagstuk. Hij benadrukte daarnaast, net als veel andere sprekers, het belang van het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. 

Hogan gaf aan dat Europa hier een leidende rol in wil spelen.European agricultural policy is assuming leadership in implementing the relevant SDGs. This leadership will evolve and deepen in the coming years.” Om dit te bereiken moet Europa volgens het congres, en zeker ook volgens de FPG, stevig inzetten op innovatie en het verspreiden van kennis over duurzame productiemethoden. 

Het Forum for Agriculture wordt ieder jaar georganiseerd door de European Landowners’ Organization (ELO). Dat is de Europese organisatie voor particuliere landeigenaren waar ook de FPG bij is aangesloten. De volledige persverklaring van de ELO over het evenement kunt u hier vinden (Engels).