alleen voor FPG-ledenDit hoofdstuk is voor u niet geheel zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd.
Inloggen kunt u in de linker kolom bij Mijn FPG.
Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode of kunt u anderszins niet inloggen? Neem contact op!

Nieuws FPG Dossier GLB

Internetconsultatie vereenvoudiging GLB gestart

Vanaf vandaag, woensdag 28 januari, kunt u suggesties doen om de uitvoering van het GLB (Gemeenschappelijk Landbouwbeleid) te vereenvoudigen. Dus heeft u ideeën over onnodig ingewikkelde procedures of eisen? Ziet u onduidelijkheden? Zijn er knelpunten waar u in de praktische uitvoering tegenaan loopt? Laat dan van u horen, via de website Toekomst GLB.

Onlangs vroeg EU-Landbouwcommissaris Phil Hogan de lidstaten met goede voorstellen te komen om de uitvoering van het GLB minder ingewikkeld te maken. Het ministerie van Economische Zaken (EZ) dringt zelf al jaren aan op vereenvoudiging van het huidige stelsel. Het ministerie nodigt nu iedereen uit die met het GLB te maken heeft, om met suggesties te komen.

Wel maakt het ministerie één kanttekening: niet alles kan zomaar worden aangepast. Over bepaalde afspraken is bijvoorbeeld jarenlang onderhandeld. Daar houdt het ministerie rekening mee  bij de selectie van ideeën. De uiteindelijke Nederlandse voorstellen zullen in het voorjaar worden besproken door de Tweede Kamer.

Hoe kan ik reageren?
Op de website Toekomst GLB worden drie blogs geplaatst, die elk ingaan op een bepaald thema. Onder deze blogs kunt u dan uw reactie of suggestie plaatsen. De volgende blogs zullen worden geplaatst:

  • 28 januari: Jan van de Wijnboom over directe betalingen;
  • 29 januari: Karel van Bommel over het markt- en prijsbeleid;
  • 30 januari: Jan Gerrit Deelen over het plattelandsbeleid.

U kunt reageren tot en met vrijdag 13 februari.