FPG Agenda

FPG & sKBL studiedag Veiligheid: wordt verplaatst

dinsdag 24 maart 2020
Locatie: Theater Concordia te Haastrecht

Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus hebben het bestuur van sKBL en FPG gezamenlijk besloten om de studiedag ‘Veiligheid op en rond kasteel, buitenplaats en landgoed’ op 24 maart a.s. niet door te laten gaan. Wij volgen de adviezen van het RIVM om geen groepen mensen bij elkaar te brengen. De studiedag verplaatsen we naar een latere datum voor de zomer (tweede helft mei/begin juni). Wij vinden het spijtig en hopen op uw begrip.

We zullen u zo spoedig mogelijk over de nieuwe datum van de studiedag informeren.

In samenwerking met de Federatie Particulier Grondbezit organiseert sKBL deze studiedag.
Het gebruik/beheer van kastelen, buitenplaatsen en landgoederen (KBL) verandert voortdurend en past zich telkens opnieuw aan veranderde omstandigheden aan. Van oorsprong waren dit huizen waarin men zich veilig waande  (kastelen) of waar men op afstand van de woelige stad genoot van het buitenleven (buitenplaatsen). Tegenwoordig zijn veel KBL geheel of gedeeltelijk publiekstoegankelijk. Die gastvrijheid brengt ook risico’s met zich mee.

Deze studiedag is bedoeld om kennis op te doen over veiligheidsrisico’s en hoe daarmee om te gaan. Wat valt er preventief te doen tegen vandalisme? Hoe ga je om met handhaving? Welke risico’s lopen eigenaren bij brand- of stormschade? Hoe kijken verzekeraars tegen zulke zaken aan? Op deze studiedag geven enige sprekers op basis van hun expertise en ervaring hun visie op het complexe palet, dat samenhangt met veiligheid op en rond KBL. De dag staat open voor eigenaren/bestuurders, beheerders, tuinbazen en eenieder die nauw betrokken is bij de instandhouding van een KBL. 

De deelnamekosten bedragen voor donateurs van sKBL en leden van FPG € 60,- p.p. Niet-donateurs en niet-leden betalen € 80,-. Deze korting geldt voor maximaal 2 personen per donateur van sKBL of lid van FPG. 

Aanmelden kan via deze link.

Ga terug