FPG Nieuws

Berend Pastoor nieuwe directeur FPG

Per 1 december 2015 treedt drs. Berend Pastoor uit het Friese Langezwaag aan als nieuwe directeur van de Federatie Particulier Grondbezit (FPG). Dat heeft de belangenvereniging van particuliere grondeigenaren in Nederland vanmiddag bekend gemaakt.

Berend Pastoor

De FPG verwacht dat hij met zijn kennis en ervaring op het gebied van management, strategie en organisatieontwikkeling een belangrijke bijdrage gaat leveren aan het verder professionaliseren van de organisatie. Daarnaast zal dhr. Pastoor volgens de organisatie een versterking betekenen van de positionering en de lobby van de FPG.

Berend Pastoor (48) heeft ruime ervaring in de belangenbehartiging en verenigingszaken, onder andere in de agrarische sector. Zo was hij eerder Hoofd Internationale Zaken en lobbyist in Brussel voor LTO Nederland. Ook was hij Directeur Belangenbehartiging bij LTO-Noord.

Vanaf 2013 is hij Adviseur Public Affairs voor het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN). De heer Pastoor vertegenwoordigt het SNN in Den Haag en coƶrdineert de lobby van Noord Nederland. Naast zijn werk vervult hij een aantal commissariaten in de financiƫle dienstverlening.

De huidige directeur van de FPG, Ronnie van Woudenberg, zal per 1 december terugtreden. Hij blijft zich wel inzetten voor de FPG, als secretaris en bestuursadviseur. De voorzitter van het bestuur van de FPG is en blijft Roel Robbertsen, onder meer oud Commissaris van de Koning(in) in de provincie Utrecht.