GPG Dossier Kennisnetwerk Verdienmodellen

Landgoederen en natuurterreinen hebben een zeer grote, zichtbare maatschappelijke waarde. Dit laat zich echter moeilijk vertalen naar harde waarde terwijl het belangrijk is dat er een financiële beloning tegenover staat. Alleen dan kunnen natuur en cultureel erfgoed op een rendabele wijze in stand gehouden worden.

Het Gelders Particulier Grondbezit en provincie Gelderland zijn daarom de samenwerking aangegaan en van start gegaan met het project: Kennisnetwerk verdienmodellen voor particuliere grondeigenaren. In het project staat onderlinge kennisdeling over bestaande en vernieuwende verdienmodellen centraal. Onze leden beschikken over ontzettend veel kennis over verdienmodellen en er zijn veel originele en vernieuwende initiatieven die mogelijk ook mooie kansen zijn voor andere particuliere grondbezitters. De eerste fase van het project bestaat uit 10 themabijeenkomsten over verdienmodellen die door de GPG leden zelf zijn aangedragen.

In dit dossier worden de verslagen van de themabijeenkomsten gepubliceerd.

> Bekijk de brochure (PDF)

 

GPG verdienmodellen

Terugblik ledenbijeenkomst verdienmodellen: bosbouw

DOOR NEELTJE HERMUS  Na een korte pauze in de zomer is het GPG-Kennisnetwerk verdienmodellen hervat. Op dinsdag 31 augustus organiseerden we de zesde bijeenkomst in het project met als thema bosbouw. We waren te gast bij Charlotte Rauwenhoff, in de prachtig gerenoveerde Houtschuur op Landgoed Tongeren.

()

Lees meer...

Terugblik vijfde bijeenkomst verdienmodellen: zonnevelden en windmolens

De eerste helft van het kennisnetwerk verdienmodellen is afgesloten met een, ook letterlijk, zinderende bijeenkomst. Voor het eerst hebben we het weer georganiseerd: een bijeenkomst op één van de schitterende locaties die onze leden te bieden hebben!

()

Lees meer...

Terugblik vierde bijeenkomst verdienmodellen: Vrijwilligers

Bij de vierde bijeenkomst van het project verdienmodellen is de meerwaarde die vrijwilligers een landgoed kunnen bieden aan bod gekomen, net als de praktische zaken die bij het oprichten van een vrijwilligersgroep komen kijken. 

()

Lees meer...

Terugblik derde bijeenkomst verdienmodellen: Samenwerkingsverbanden

Het kennisnetwerk verdienmodellen komt op stoom. Dinsdag 13 april was alweer de derde bijeenkomst in het project, waarbij de sprekers in zijn gegaan op de kansen en mogelijkheden die samenwerkingsverbanden bieden.

()

Lees meer...

Terugblik tweede bijeenkomst verdienmodellen

DOOR NEELTJE HERMUS  Woensdag 24 was de tweede bijeenkomst in het GPG project Kennisnetwerk verdienmodellen. Deze tweede bijeenkomst stond in het teken van positionering, (online) marketing en merkontwikkeling. In anderhalf uur zijn tips, voorbeelden en ervaring van leden gedeeld met de deelnemers.

()

Lees meer...

GPG Kennisnetwerk verdienmodellen van start

DOOR NEELTJE HERMUS Op donderdag 21 januari 2021 vond de aftrap plaats van het GPG-project ‘Kennisnetwerk Verdienmodellen’ (flyer). De eerste van de in totaal tien themabijeenkomsten over landgoedvisies en ondernemingsplannen was drukbezocht. Het gehele project is in samenwerking met de provincie Gelderland opgezet en uitgewerkt.

()

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

De thema's

In de loop van 2021 en 2022 zullen de volgende thema’s tijdens bijeenkomsten worden behandeld:

  1. Landgoedvisies en ondernemingsplannen - januari
  2. Positionering, (online) marketing en merkontwikkeling - maart
  3. Samenwerkingsverbanden - april
  4. Inzet van vrijwilligers -  mei
  5. Zonnevelden en windmolens - juni
  6. Bosbouw - 31 augustus
  7. Voedselbossen - verplaatst naar voorjaar 2022
  8. Nieuwe landgoederen, erfpacht en huur - verplaatst naar voorjaar 2022
  9. Landbouwpacht - verplaatst naar voorjaar 2022
  10. Recreatie en horeca - verplaatst naar voorjaar 2022

De volgorde van de bijeenkomsten kan nog wat veranderen.

Meer weten over Kennisnetwerk Verdienmodellen? Bel of mail dan met Neeltje Hermus: T 0657245426 M n.hermus@grondbezit.nl