GPG Nieuws

In memoriam Kor Kuipers

Op 3 februari 2021 is voormalig GPG-secretaris Kor Kuipers kort voor zijn 90e verjaardag overleden. In de beginjaren van onze vereniging moest alles nog worden opgebouwd. De stafmedewerkers werkten vanuit huis (wat nu door corona weer gebruikelijk is geworden) en er was geen kantoorruimte beschikbaar in de gewesten. Gerrit Jan Liet, onze eerste stafmedewerker in de jaren 1997 – 1999, kan zich die jaren en zijn samenwerking met de heer Kuipers nog goed herinneren.

‘Ik weet nog dat ik om de week bij Kor thuis alle GPG-post doornam. Na een kopje koffie in de woonkamer, vaak met echtgenote Ali erbij, gingen we naar een klein kamertje op de bovenverdieping waar ordners vol paperassen op de planken stonden. Alles ging nog per post in die jaren. Vooral de duimdikke enveloppen van de PCLN (Provinciale Commissie Landelijk Gebied) waren berucht. Kor ordende alles, zette taken uit naar medebestuursleden en bouwde een archief op. Hij was een heel prettige, aimabele man, die ook na zijn terugtreden betrokken bleef bij de vereniging,’ vertelt Liet.

Diverse hoofdrolspelers uit de beginjaren van het GPG zijn ons al ontvallen. Behalve Kor Kuipers zijn dat ook jhr. Derk van Weede (voorzitter), jhr. Volker Repelaer (plv. voorzitter toen de heer Van Weede ziek werd) en Jaap van den Briel (stafmedewerker en opvolger van Gerrit Jan Liet). Wij gedenken hen allen met dank en respect.