GPG Nieuws

Leden helpen leden

Wij GPG-leden bezitten samen een schat aan kennis en ervaring. Zou het niet mooi zijn om die te delen met onze mede-leden? Advies geven of om advies vragen? Zo hoeft niet iedereen telkens het wiel opnieuw uit te vinden. Vertel daarom hier uw verhaal of stel een vraag. En reageer vooral op de kwesties die hier door uw collega’s aan de orde worden gesteld, want van elkaar kunnen we leren. Dat kan via gpg@grondbezit.nl of 06-83177028 . Bij voldoende inbreng kunnen we alle vragen en antwoorden gebundeld op de site zetten.

 

Gevolgen coronamaatregelen voor particuliere terreineigenaren

DOOR BAS VAN GERWEN  De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben grote gevolgen voor de hele maatschappij. Ook particuliere terreineigenaren worden op veel verschillende manieren hard geraakt. Het GPG heeft de afgelopen weken veel contact gehad met leden die op enigerlei wijze getroffen worden door de maatregelen. [lees verder...]

 

Gezocht: Alternatieve huisvesting kennels van KNJV

De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging, niet te verwarren met de meer bekende Jagersvereniging, zoekt een alternatieve locatie voor de huisvesting van zijn (honden)kennels, momenteel gevestigd te Leusden.  De KNJV is opgericht in 1919 en de slipjacht zoals door haar beoefend heeft in 2019 de status van cultureel erfgoed gekregen.
Het gebied waar de slipjacht wordt beoefend van oktober t/m maart heeft zich steeds meer verplaatst naar de provincies Gelderland, Overijssel en Drenthe. Herhuisvesting naar dit gebied wordt mede daarom overwogen.

Gezocht wordt naar de mogelijkheid om kennels, paardenstallen  en een dienstwoning in langdurig gebruik/eigendom te krijgen. Tevens dient er ruimte te zijn om met ± 40 honden (“foxhounds) te “exercisen” (een lange wandeling, waarbij de honden los maar in meuteverband lopen) 2 à 3 x per week.

In de maanden augustus en september is er behoefte aan een groter terrein, alwaar onder begeleiding van de equipage te paard met de honden ook los, maar in meuteverband, wordt geoefend ter voorbereiding op het seizoen.

Bovenstaand geeft u een indruk van onze historie en onze activiteiten.  Wij hopen dat dit aanleiding voor u zal zijn om contact met ons op te nemen om huisvesting van onze kennels te bespreken.  Onze insteek is een zeer lange samenwerking waardoor voor u als landeigenaar een additionele stabiele bron van inkomsten ontstaat.

Indien u denkt over dergelijke faciliteiten te beschikken dan zouden wij heel graag met u in contact treden om mogelijkheden in deze te bespreken.  U kunt ons bereiken via de heer Jan-Willem Pleijsier (penningmeester@knjv.com) of via telefoonnummer 06 -51242782.