HPG Nieuws

Algemene ledenvergadering HPG

Gedeputeerde Weber was uitgenodigd een en ander te vertellen. In zijn verhaal ging hij in aantal actuele beleidsmatige ontwikkelingen in de provincie, denk aan  de klimaatverandering, biodiversiteit, goed bodembeheer, etc. En er was genoeg ruimte aanwezig voor leden om vragen te stellen en het gesprek aan te gaan, dat ging zeer plezierig.  

Tijdens het huishoudelijke gedeelte moesten een aantal formele handelingen worden afgehandeld. De voorzitter loosde de leden vloeiend door de agenda. Er werd ook kort stil gestaan bij de eerste uitkomsten van de vragenlijst die onder de leden is uitgezet. De uitkomsten gebruikt het bestuur bij het aanbrengen van focus en prioritering van de werkzaamheden. Dit zal in de komende tijd verder worden opgepakt.  

Daarna hoog tijd om de bus in te gaan en een rondrit te maken door het mooie gebied. De  buschauffeur had al zijn stuurmanskunsten nodig op de smalle wegen en tegemoetkomende landbouwvoertuigen. Onderwijl werd toelichting geven over het gebiedsproces welke gaande is.  Samen met de aanwezige boeren in het gebied worden afspraken gemaakt op welke wijze oa de nog aanwezige natuuropgaven gerealiseerd kan worden.  

 

Halverwege werd een tussenstop op de kaasboerderij van de familie Schep gemaakt. Een rondleiding over bedrijf en uitleg over de wijze waarop de kaas wordt gemaakt waren zeer leerzaam. Alle melk wordt ter plekke op het bedrijf verwerkt tot kaas wat wekelijks neerkomt op 11500 kg kaas.

Bij terugkomst wachtte ons nog de borrel en stond een heerlijk Indonesisch buffet klaar (bereid door de vrouw van Vonk Noordergraaf).  

Veel dank gaat uit aan de gastheer Vonk Noordegraaf en zijn vrouw die mede hebben gezorgd dat we op een geslaagde middag kunnen terugkijken.  

Vrijdag 21 september vond de jaarvergadering van het HPG plaats. Het moment en gelegenheid om elkaar weer te spreken en deel te nemen aan een vol programma. Er was dan ook een mooi aantal leden op af gekomen.  

Het HPG was te gast bij de heer Vonk Noordegraaf in de Krimpenerwaard waar we bij aanvang werden ontvangen met een goed verzorgde lunch.