UPG Nieuws

Druktemonitor Utrecht gelanceerd

Om bezoekers en inwoners op een veilige manier te laten genieten van de natuur en cultuur in de provincie Utrecht wil de provincie Utrecht, regiomarketingorganisaties en het Routebureau de actuele drukte in kaart brengen met een online druktemonitor. Zo kan het bezoek meer worden gespreid, met hopelijk ook minder druk op handhaving als resultaat. Met de input van hopelijk vele lokale experts zoals beheerders van natuur- en recreatieterreinen, boa’s en gemeenten willen zij straks actuele informatie in beeld gaan brengen.

Hoe werkt het?

Meedoen is eenvoudig. U kunt u zich hier aanmelden. Na aanmelding kunt u via uw mobiel of computer enkele keren per dag doorgeven hoe druk het is. Dat gaat met één druk op de knop. Daarbij werkt het systeem met een stoplichtsysteem: rood is druk, oranje gemiddeld en groen is rustig.

Deze informatie wordt gepresenteerd via www.druktemonitorutrecht.nl Als er genoeg plekken in beeld gebracht worden, is de monitor een handig hulpmiddel bij een bezoek aan de regio.

Meer informatie en aanmelden

In deze factsheet vindt u meer informatie over de druktemonitor en hoe deze werkt. Wilt u meer weten? Mail dan naar: info@druktemonitorutrecht.nl