UPG Nieuws

Herenboeren Utrecht-Oost zoekt grond voor coöperatieve duurzame landbouw

Een groeiend aantal gepassioneerde bewoners uit Utrecht-Oost zoekt grond om een Herenboerderij op te richten. Een Herenboerderij is een kleinschalige, gemengd agrarische boerderij in eigendom van tweehonderd huishoudens. Op deze boerderij produceert een boer in dienst van de coöperatie op een duurzame manier groente, fruit, aardappelen, vlees en eieren. De eerste Herenboerderij van Nederland staat sinds 2016 in Boxtel.

In Utrecht-Oost (omgeving Utrecht, De Bilt, Zeist, Bunnik, Houten, Odijk) zijn we op zoek naar langdurig te pachten grond (10 jaar of langer) van 8 ha tot maximaal zo'n 20 ha, het liefst aaneengesloten. We staan ook open voor koop. We horen graag van u via: herenboeren.utrecht.oost@gmail.com Kijk ook op herenboeren.nl.


Wat zoeken we:

- 20 hectare grond om te pachten, bij voorkeur aaneengesloten, maar twee of meer delen op wat afstand kan ook. Bij voorkeur binnen 10 km vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn. Grofweg in het gebied tussen Utrecht, Bilthoven, Odijk, Houten en Nieuwegein. Zie bijgevoegd kaartje voor zoekgebied.
- Circa 10ha bouwland voor groente, fruit, kippen en varkens.
- Circa 10ha grasland voor een kudde koeien.
- Liefst met mogelijkheid voor/aanwezigheid van een schuur/gebouwtje.
- Het bouwland bij voorkeur zo dicht mogelijk bij de stad.