UPG Nieuws

Overtredingen? BOA-loket!

Foto: Jagersvereniging

Het BOA-loket is ook onderdeel van het Utrechts Samenwerkingsmodel Natuurtoezicht. Hierin werken nu terreinbeherende organisaties zoals particuliere landgoedeigenaren, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Utrechts Landschap, RUD Utrecht en de provincie Utrecht.

Ziet u overtredingen op uw terrein? Geef deze dan door aan het BOA-loket. Uw meldingen zijn waardevol om een totaalbeeld van de hele provincie te krijgen. Dit helpt bij het maken van de juiste beleidskeuzes en een gerichte inzet van toezicht.

Zie hier de bruikbare informatie rondom het BOA-loket

Via het BOA-loket kunt u ook een beroep doen op incidentele inzet van BOA’s van de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Utrecht. Dat mag u geheel zelf bepalen. Zij kunnen in overleg met u op uw terrein surveilleren en bijvoorbeeld mountainbikers of hondeneigenaren aanspreken.

U zult begrijpen dat het van belang is dat u misstanden op uw terreinen meldt. Dit vormt namelijk een basis voor het handhavingsbeleid en de toekomstige inzet van groene handhavers en zo kan gemonitord worden of (meer) groene handhaving nodig is. Zeker met de toenemende druk vanuit recreanten op uw terreinen. Daarnaast kunt u door de inzet van BOA’s en/ of meldingen via het BOA-loket ook schade aan de natuur en kosten voor herstel besparen en voorkomt u overlast voor andere recreanten.

Neem contact op

Particuliere eigenaren van natuurgebieden kunnen een beroep op de BOA’s doen via boaloket@rudutrecht.nl. Spoedmeldingen kunt u 24/7 doorbellen naar 0800 – 0225510.

Mocht u naar aanleiding van deze mail nog vragen hebben, schroom niet om contact met mij op te nemen via m.vandewetering@grondbezit.nl