Vacatures bij FPG

Op dit ogenblik hebben wij onderstaande vacatures:

Vacature Belangenbehartiger Utrecht (36u)

Werk jij graag samen met onze leden aan een mooier en duurzamer buitengebied? Heb je affiniteit met belangenbehartiging? Heb je altijd al op de mooiste plekken van Nederland willen werken? En ben je toe aan een volgende stap in je loopbaan op een inspirerende werkplek? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat we zoeken

Voor de belangenbehartiging van het Utrechts Particulier Grondbezit (UPG) zoeken we een collega die onze vereniging ondersteunt bij  de gezamenlijke belangen van leden naar samenleving en politiek.

De belangenbehartiger is succesvol wanneer hij/zij in staat is om daarbij de krachten van de leden te bundelen en om te zetten in concrete actie (lobby en projecten). Naast inhoudelijke affiniteit met landbouw, landgoederen en natuur vraagt dit communicatieve vaardigheden, verenigingsgevoel, politieke sensitiviteit en ervaring met uitvoering van projecten.

Het gaat om een voltijds functie (36u p/w) met als standplaats het FPG-kantoor in Ede.

Wat we bieden

  • een veelzijdige functie in een dynamisch werkveld
  • een interessant, uitgebreid netwerk
  • mogelijkheid op prachtige plekken in Nederland te komen
  • een leuk team van medewerkers en betrokken en actieve bestuurders en leden
  • een marktconform salaris, op basis van je ervaring

Reageren

Uitgebreide informatie over de vacature lees je hier. We ontvangen je reactie graag vóór 6 oktober per e-mail aan fgp@grondbezit.nl. Voor meer praktische en inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Berend Pastoor, directeur FPG, via ons secretariaat tel.: 0318 - 578 550.

Vacature Belangenbehartiger/Projectmedewerker

De FPG zoekt een belangenbehartiger/projectmedewerker Gelderland en Noord-Brabant (junior, 36 uur).

Organiseer jij graag op eigen kracht evenementen over maatschappelijk relevante thema’s? Heb je affiniteit met belangenbehartiging? Heb je altijd al op de mooiste plekken van Nederland willen werken? Kom je graag in Gelderland en Noord-Brabant? Lees dan verder!

Wie ben jij?
Je bent minimaal HBO opgeleid, met een accent op natuur, cultuur, landbouw of buitengebied - Je hebt affiniteit met onze doelgroep - Je hebt van nature een goed overzicht en kan structureren - Je bent goed in samenwerken - Affiniteit met lobby en belangenbehartiging is handig, kennis van projectmatig werken en organisatietalent noodzakelijk. 

Wat houdt je werk in?
Samen met collega’s en vrijwillige bestuurders ben je aan de slag voor het versterken van een  actieve vereniging. Daarvoor doe je aan verenigingszaken, projecten en collectieve belangenbehartiging.

Denk daarbij aan het opzetten van een programma voor en organiseren van ledenbijeenkomsten, maar ook bijvoorbeeld een verkiezingsdebat. Steeds vaker doen wij ook projecten. Concrete projecten met onze leden gaan over natuurinclusieve landbouw, verdienmodellen, duurzaam bodembeheer, bosbouw en over mogelijkheden voor natuurrealisatie door particuliere eigenaren. Bij belangenbehartiging ondersteun je onze bestuursleden en overleg je op het provinciehuis. 

Wat bieden wij jou?
Een gevarieerde baan met veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid - Je werkt vanuit ons kantoor in Ede/Wageningen of Almkerk in nauwe samenwerking met je collega’s en de bestuurders van GPG en BPG.- De mogelijkheid om op prachtige plekken op landgoederen te komen - Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling - Een marktconform salaris, op basis van je ervaring - Een divers netwerk en gezellige collega’s!

Interesse?
Uitgebreide informatie over de vacature lees je hier. We ontvangen je motivatiebrief en CV graag zo spoedig mogelijk per e-mail op fpg@grondbezit.nl. Wil je daarbij vermelden waar je onze vacature hebt gevonden? Sluitingsdatum is 2 oktober a.s.

Nadere informatie kan worden ingewonnen via ons secretariaat op tel. 0318-578 550.
Zie hier voor meer informatie over GPG en BPG.

Vacature redacteur De Landeigenaar (vrijwilliger)

De redactie van De Landeigenaar zoekt een collega met vlotte pen die (op vrijwillige basis) wil bijdragen aan ons mooie kwartaalblad. Aandachtsvelden zijn grond en pachtzaken, fiscaliteit, landbouw, natuur en landgoederen.

Wat verwachten we van u?

Onze nieuwe redacteur heeft affiniteit met particulier bezit en het buitengebied. We zoeken iemand met een eigen netwerk van (potentiële) auteurs en kennis en ervaring binnen de hierboven genoemde aandachtsgebieden. Het is natuurlijk van belang dat u plezier heeft in schrijven en beschikt over een vaardige pen. U hebt gevoel voor multimediaal werken. We kijken ook of u past binnen het gemotiveerde en leuke team van de redactie.

U schuift aan tijdens de redactievergaderingen, gemiddeld vier keer per jaar (overdag). Daarnaast schrijft u als redacteur minimaal vier artikelen per jaar.

Wat kunnen wij u bieden?

Een mooi en toonaangevend podium voor uw bijdragen, de gelegenheid uw kennis te verbreden en te verdiepen, en uitbreiding van uw netwerk. De redactie vergadert in een ontspannen, collegiale sfeer. Eenmaal per jaar is er aansluitend aan de vergadering een gezellige lunch of dinertje.

Leden van de redactie ontvangen een bescheiden onkostenvergoeding.

Interesse? Neem contact op met Ronnie van Woudenberg (hoofdredacteur) via landeigenaar@grondbezit.nl, r.vanwoudenberg@grondbezit.nl of 06-22474464.

Over De Landeigenaar

De Landeigenaar is het vakblad voor het beheer van het buitengebied. Het blad kent een lange traditie en is ook verenigingsblad van de Federatie Particulier Grondbezit. De redactie bestaat uit ongeveer zeven redactieleden. Lees meer hier.