Geachte bezoeker

Uw internet browser (Microsoft Internet Explorer) is verouderd. U kan de website bezoeken, maar niet alle functies gebruiken. Zo zal u waarschijnlijk niet kunnen inloggen en geen formulieren kunnen invullen. Wij raden u van harte aan een actuele browser te (laten) installeren op uw computer, ook voor uw eigen veiligheid. Deze site werkt met Safari, Firefox, Google Chrome en Explorer (vanaf versie 8).

Welkom bij de Federatie Particulier Grondbezit (FPG)

De Federatie Particulier Grondbezit is dé vereniging voor particuliere eigenaren van grond in Nederland: landbouwgrond, bos- en natuurterreinen, oude en nieuwe landgoederen. De leden zijn verantwoordelijk voor ca. 200.000 hectare en leveren daarmee een belangrijke maatschappelijke bijdrage aan voedselvoorziening, cultuurhistorie, natuurbeheer en recreatiemogelijkheden. De FPG bundelt hun krachten en staat voor belangenbehartiging, een sterk netwerk en kennisdeling.
De Federatie Particulier Grondbezit (FPG) hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Wij hebben daarvoor een privacy policy opgesteld.

FPG Nieuws

Principe akkoord LTO-Gasunie schiet fundamenteel tekort

LTO Nederland stelt dat het met Gasunie een principe akkoord heeft bereikt over voorwaarden en vergoedingen 2019 voor de aanleg van aardgas-leidingen. Daarin borduurt de Land- en Tuinbouw-organisatie voort op akkoorden uit het verleden.

()

Lees meer...

Urgenda-uitspraak Hoge Raad verhoogt (ruimte)druk op kabinet

Op 20 december heeft de Hoge Raad bepaald dat de Nederlandse Staat in rap tempo extra CO2-maatregelen moet nemen. Het reductiebevel verhoogt de druk op het kabinet voor een integrale aanpak van de grote vraagstukken waarvoor Nederland staat. FPG vindt dat zorgvuldigheid daarbij voorop moet staan. 

()

Lees meer...

Stikstof: onzekerheid blijft troef

Ontwikkelingen en debatten over stikstof blijven elkaar opvolgen, echte voortgang of duidelijkheid is echter nog steeds beperkt. Het kabinet laat zowel naar landbouworganisaties als naar natuurorganisaties ook nog niet het achterste van zijn tong zien.

()

Lees meer...

Vacature junior/medior medewerker Overijssel (36 uur)

De FPG wil haar werkorganisatie versterken met een junior/medior medewerker in Overijssel. 

()

Lees meer...

ALV FPG: Respect voor eigendom en het landgoedmodel als oplossing.

‘We staan aan het begin van grote ruimtelijke keuzes’ zo sprak Erik Jan van Kempen, directeur-generaal van het ministerie van BZ. Tijdens de ALV op 30 november roept FPG-voorzitter Roel Robbertsen het Rijk op om meer regie te nemen.

()

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

FPG Ledenvoordeel

FPG Ledenvoordeel

De FPG heeft haar ledenvoordeelprogramma, waarmee leden korting kunnen krijgen op uiteenlopende producten en diensten, in een nieuw jasje gestoken.

Kijk op www.fpgledenvoordeel.nl

FPG Agenda

Themabijeenkomsten Woonhuissubsidie

27 januari 2020 - 13 februari 2020

De fiscale aftrek voor onderhoud van rijks-monumenten is per 1 januari 2019 vervangen door een subsidieregeling. Wilt u meer weten? Ook RCE is aanwezig voor vragen.

Lees meer...

VOL | UPG-GPG bijeenkomst aanleg Glasvezelkabels

30 januari 2020 | FPG kantoor Ede-Wageningen

Wat kan de aanleg van glasvezelkabels door Telecombedrijven voor gevolgen hebben voor de grondeigenaar? 

Lees meer...

GPG en BPG bijeenkomsten Eikenprocessierups

4 februari 2020 - 20 februari 2020

GPG en BPG organiseren beide samen met de VBNE een ledenbijeenkomst over de omgang met de eikenprocessierups in bos en natuur.

Lees meer...

FPG & NVR Themamiddag: Kabels en leidingen

12 februari 2020, 13:00–17:30 | De Oude Duikenburg, Voorstraat 30, 4054 MX Echteld

Een kabel of leiding in of over uw grond: wat betekent de inbreuk op het eigendomsrecht voor  de gebruiksmogelijkheden en daarmee voor de waarden van de grond?

Lees meer...

Landgoeddag

18 april 2020 | Landgoed Prattenburg, Rhenen

Binnenkort presenteren we het programma van deze voorjaarseditie van de Landgoeddag.

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

De Landeigenaar

De Landeigenaar, hét vakblad voor beheer van het buitengebied, verschijnt elk kwartaal. Het full colour tijdschrift is tevens verenigingsorgaan van de FPG. In iedere uitgave vindt u bijdragen van deskundigen op uiteenlopende terreinen, evenals interessant verenigingsnieuws.

Meer over De Landeigenaar