Geachte bezoeker

Uw internet browser (Microsoft Internet Explorer) is verouderd. U kan de website bezoeken, maar niet alle functies gebruiken. Zo zal u waarschijnlijk niet kunnen inloggen en geen formulieren kunnen invullen. Wij raden u van harte aan een actuele browser te (laten) installeren op uw computer, ook voor uw eigen veiligheid. Deze site werkt met Safari, Firefox, Google Chrome en Explorer (vanaf versie 8).

Welkom bij de Federatie Particulier Grondbezit (FPG)

De Federatie Particulier Grondbezit is dé vereniging voor particuliere eigenaren van grond in Nederland: landbouwgrond, bos- en natuurterreinen, oude en nieuwe landgoederen. De leden zijn verantwoordelijk voor ca. 200.000 hectare en leveren daarmee een belangrijke maatschappelijke bijdrage aan voedselvoorziening, cultuurhistorie, natuurbeheer en recreatiemogelijkheden. De FPG bundelt hun krachten en staat voor integrale belangenbehartiging, een sterk netwerk en kennisdeling.

Let op: word nu lid en ontvang een aantrekkelijke korting op de contributie! 

Meer over het FPG-lidmaatschap

FPG Nieuws

Actualiteiten fosfaatrechten volgen elkaar op

Update 10 augustus 2017: Meer melkveehouders krijgen mogelijk vrijstelling van het fosfaatreductieplan 2017 in het verlengde van de eerdere gerechtelijke uitspraak in mei. Dat is het gevolg van een uitspraak van de voorzieningenrechter in Den Haag op 9 augustus.

()

Lees meer...

EU-actieplan voor verbetering implementatie VHR is niet het ei van Columbus

De implementatie van de Vogel- en Habitatrichtlijnen moet beter, maar de Nederlandse regering en de Europese Commissie lijken het niet eens over de kern van het vraagstuk. Nederland wijst naar de Europese Commissie (de richtlijnen beperken een meer flexibele uitvoeringsaanpak) en de Europese Commissie wijst naar lidstaat Nederland (de Nederlandse implementatie schiet tekort). Er lijkt een soort kip-ei-discussie te zijn ontstaan.

()

Lees meer...

Houdt u van fotograferen? Doe mee aan onze fotowedstrijd!

Dan maakt u niet alleen kans op een heerlijke fles wijn; misschien ziet u uw foto ook terug in De Landeigenaar!

()

Lees meer...

2e Kamer: "Landbouwgrond in Nederlandse handen"

De Tweede Kamer wil dat Minister Kamp onderzoekt of landbouwgrond ook aangemerkt moet worden als "vitale infrastructuur"  van ons land. De Kamer wil voorkomen dat Nederlandse landbouwgrond in "verkeerde buitenlandse handen valt".

()

Lees meer...

Toch nog laatste kans voor Spelderholt?

Staatssecretaris van Dam heeft op 7 juli de bevindingen over de herziening van het pachtstelsel van de heer Sicko Heldoorn naar de Tweede Kamer gestuurd. Na de zomer komt het nieuwe Kabinet met een inhoudelijke reactie op het advies en een visie op het vervolg.

()

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

FPG Agenda

Landgoeddag

16 september 2017

Vooraankondiging

Beheerdersdag

29 september 2017 | Heerlijkheid Mariënwaerdt

Dé jaarlijkse kennis- en netwerkdag over bos- en natuurbeheer. De FPG is partner van de Beheerdersdag en zal onder andere een workshop geven: "De kracht van het landgoedmodel." Tickets zijn vanaf nu beschikbaar. Meer actuele informatie via www.beheerdersdag.nl

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

De Landeigenaar

De Landeigenaar, hét vakblad voor beheer van het buitengebied, verschijnt elk kwartaal. Het full colour tijdschrift is tevens verenigingsorgaan van de FPG. In iedere uitgave vindt u bijdragen van deskundigen op uiteenlopende terreinen, evenals interessant verenigingsnieuws.

Meer over De Landeigenaar