Geachte bezoeker

Uw internet browser (Microsoft Internet Explorer) is verouderd. U kan de website bezoeken, maar niet alle functies gebruiken. Zo zal u waarschijnlijk niet kunnen inloggen en geen formulieren kunnen invullen. Wij raden u van harte aan een actuele browser te (laten) installeren op uw computer, ook voor uw eigen veiligheid. Deze site werkt met Safari, Firefox, Google Chrome en Explorer (vanaf versie 8).

Welkom bij de Federatie Particulier Grondbezit (FPG)

De Federatie Particulier Grondbezit is dé vereniging voor particuliere eigenaren van grond in Nederland: landbouwgrond, bos- en natuurterreinen, oude en nieuwe landgoederen. De leden zijn verantwoordelijk voor ca. 200.000 hectare en leveren daarmee een belangrijke maatschappelijke bijdrage aan voedselvoorziening, cultuurhistorie, natuurbeheer en recreatiemogelijkheden. De FPG bundelt hun krachten en staat voor integrale belangenbehartiging, een sterk netwerk en kennisdeling.

Let op: word nu lid en ontvang een aantrekkelijke korting op de contributie! 

Meer over het FPG-lidmaatschap

FPG Nieuws

Door private partijen laten onteigenen? Slecht idee

De FPG en LTO Nederland zijn kritisch over het vandaag gepubliceerde advies ‘Grond voor gebiedsontwikkeling’ van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli). Beide organisaties vinden dat het eigendomsrecht door het advies van Rli wordt aangetast.

()

Lees meer...

Kamer: middelen GLB voor boeren die willen omschakelen

Boeren die willen omschakelen naar natuurinclusieve of biologische landbouw moeten daarvoor financiële steun krijgen uit het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Een motie met dit voorstel werd op 14 juni aangenomen door de Tweede Kamer. Van Dam wil het geld hiervoor uit de eerste pijler halen.

()

Lees meer...

Zevende Bosinventarisatie gaat van start

In de periode 2017-2021 vindt de zevende Nederlandse Bosinventarisatie plaats. Tijdens deze inventarisatie wordt de staat van het Nederlandse bos in kaart gebracht. Dat geeft ons belangrijke inzichten in de ontwikkeling van ons bosareaal. Misschien wordt er straks ook in uw bos gemeten.

()

Lees meer...

Keuzedocument stimulans voor discussie over vermogensbelasting

De box 3-problematiek is nijpend. Regelmatig wordt daar door onze leden aandacht voor gevraagd, zo ook tijdens onze laatste ALV op 20 mei. De FPG lobbyt, samen met de Bond voor Belastingbetalers, Vastgoedbelang, LTO, VNO/NCW en de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), voor het verlichten van de druk van de vermogensbelasting. Vandaag publiceerde het kabinet een document met vier mogelijkheden om de belasting aan te passen.

()

Lees meer...

FPG organiseert ledenbijeenkomsten over GLB

De eerste bijeenkomst vindt plaats op dinsdagavond 27 juni bij Novifarm in Numansdorp (Zuid-Holland). Novifarm is onlangs uitgeroepen tot Agrarisch ondernemer van het Jaar 2017. De tweede bijeenkomst is op vrijdagmiddag 14 juli in Lelystad, bij het Praktijkonderzoek AGV (Akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroente) van de WUR.

()

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

FPG Agenda

Ledenbijeenkomst GLB

27 juni 2017, 19:30 | Numansdorp (Zuid-Holland)

De eerste van twee ledenbijeenkomsten die de FPG organiseert over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Novifarm is onlangs uitgeroepen tot Agrarisch ondernemer van het Jaar 2017. Meer informatie over de GLB-ledenbijeenkomsten vindt u hier.

Ledenbijeenkomst GLB

14 juli 2017, 12:00 | Lelystad

De tweede ledenbijeenkomst die de FPG deze zomer organiseert over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Inclusief een rondleiding over de proefvelden van het Praktijkonderzoek Akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroente (AGV) van de WUR. Meer informatie over de GLB-ledenbijeenkomsten vindt u hier.

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

De Landeigenaar

De Landeigenaar, hét vakblad voor beheer van het buitengebied, verschijnt elk kwartaal. Het full colour tijdschrift is tevens verenigingsorgaan van de FPG. In iedere uitgave vindt u bijdragen van deskundigen op uiteenlopende terreinen, evenals interessant verenigingsnieuws.

Meer over De Landeigenaar