Geachte bezoeker

Uw internet browser (Microsoft Internet Explorer) is verouderd. U kan de website bezoeken, maar niet alle functies gebruiken. Zo zal u waarschijnlijk niet kunnen inloggen en geen formulieren kunnen invullen. Wij raden u van harte aan een actuele browser te (laten) installeren op uw computer, ook voor uw eigen veiligheid. Deze site werkt met Safari, Firefox, Google Chrome en Explorer (vanaf versie 8).

Welkom bij de Federatie Particulier Grondbezit (FPG)

De Federatie Particulier Grondbezit is dé vereniging voor particuliere eigenaren van grond in Nederland: landbouwgrond, bos- en natuurterreinen, oude en nieuwe landgoederen. De leden zijn verantwoordelijk voor ca. 200.000 hectare en leveren daarmee een belangrijke maatschappelijke bijdrage aan voedselvoorziening, cultuurhistorie, natuurbeheer en recreatiemogelijkheden. De FPG bundelt hun krachten en staat voor belangenbehartiging, een sterk netwerk en kennisdeling.
De Federatie Particulier Grondbezit (FPG) hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens.

FPG Nieuws

In memoriam: Frans baron van Verschuer

Met grote verslagenheid namen wij kennis van het plotseling overlijden van Frans baron van Verschuer.

()

Lees meer...

FPG zoekt vertegenwoordigers in de VBNE! Wordt actief!

FPG zoekt leden die actief willen worden in werkgroepen en regieteams van de VBNE. Zie hieronder  het overzicht met vacante posities.

()

Lees meer...

Pachtnormen 2022 tonen noodzaak hervormingen door nieuw Kabinet aan

Op 14 juni werden de pachtnormen 2022 gepubliceerd. Gemiddeld ging de pachtnorm in Nederland wederom omlaag. De huidige situatie voor particuliere verpachters met reguliere pacht blijft daardoor somber, met een gemiddeld negatief rendement van ongeveer 120 euro per hectare per jaar. FPG is met het nieuwe Kabinet in gesprek om zowel het pachtstelsel als de vermogensrendementsheffing fundamenteel te hervormen. 

()

Lees meer...

FPG: stikstofplannen zijn onhaalbaar, terug naar tekentafel

De kabinetsplannen voor stikstofreductie die afgelopen vrijdag 10 juni werden gepresenteerd zijn onhaalbaar en bieden grondeigenaren en ondernemers in de landbouw weinig perspectief. Voor FPG is het geen vraag of er in de natuur moet worden geïnvesteerd. Dat is nodig. Het kabinet stelt echter doelen die niet haalbaar zijn en op deze manier vooral sturen op sanering van landbouw in het landelijk gebied.

()

Lees meer...

Joukje en Rogier zoeken een nieuwe collega! (vacature in Overijssel)

Voor diverse projecten en andere werkzaamheden is het Overijssels Particulier Grondbezit (OPG) op zoek naar een nieuwe medewerker. Wat maakt deze functie zo leuk en uitdagend? Aan het woord Rogier hooge Venterink, sinds april 2020 werkzaam voor OPG.

 

()

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

FPG Agenda

FPG-ALV Familiedag

2 juli 2022, 13:30–18:00 | NPHV, Park Paviljoen

We nodigen u uit voor de FPG-ALV Familiedag in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Een avontuurlijke zaterdagmiddag speciaal voor FPG-leden met het gezin. Terwijl ouders worden bijgepraat over onze actuele thema's kunnen de kinderen (onder begeleiding) struinen in het Museonder.

Lees meer...

Webinar NSW: Actuele stand van zaken

4 juli 2022, 19:30–21:00 | Online

FPG organiseert dit jaar twee webinars over de Natuurschoonwet 1928. Deel I vóór de zomer; De actuele stand van zaken anderhalf jaar na het nieuwe rangschikkingsbesluit. Deel II na de zomer: NSW en opvolging.

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

De Landeigenaar

De Landeigenaar, hét vakblad voor beheer van het buitengebied, verschijnt elk kwartaal. Het full colour tijdschrift is tevens verenigingsorgaan van de FPG. In iedere uitgave vindt u bijdragen van deskundigen op uiteenlopende terreinen, evenals interessant verenigingsnieuws.

Meer over De Landeigenaar