Geachte bezoeker

Uw internet browser (Microsoft Internet Explorer) is verouderd. U kan de website bezoeken, maar niet alle functies gebruiken. Zo zal u waarschijnlijk niet kunnen inloggen en geen formulieren kunnen invullen. Wij raden u van harte aan een actuele browser te (laten) installeren op uw computer, ook voor uw eigen veiligheid. Deze site werkt met Safari, Firefox, Google Chrome en Explorer (vanaf versie 8).

Welkom bij de Federatie Particulier Grondbezit (FPG)

De Federatie Particulier Grondbezit is dé vereniging voor particuliere eigenaren van grond in Nederland: landbouwgrond, bos- en natuurterreinen, oude en nieuwe landgoederen. De leden zijn verantwoordelijk voor ca. 200.000 hectare en leveren daarmee een belangrijke maatschappelijke bijdrage aan voedselvoorziening, cultuurhistorie, natuurbeheer en recreatiemogelijkheden. De FPG bundelt hun krachten en staat voor belangenbehartiging, een sterk netwerk en kennisdeling.
De Federatie Particulier Grondbezit (FPG) hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens.

FPG Nieuws

Instandhouding landgoederen als maatschappelijke plicht
Door: Maarten van Voorst Vader

Als grondeigenaar heb je vermogen en kun je tegelijkertijd véél uitgeven. Dat lijkt vaker de veronderstelling te zijn in het politiek en maatschappelijk debat. Echter, dit beeld is niet juist.

()

Lees meer...

Gaat de EU afschot van wolven toestaan?

Op 10 januari 2022 heeft de landbouwcommissie van het Europese Parlement vergaderd over het beheer van de wolvenpopulatie.

()

Lees meer...

Fijne Feestdagen!

 
 

De Federatie Particulier Grondbezit (FPG) wenst u en uw naasten fijne feestdagen en een gelukkig 2022!! Geniet van ons prachtige Nederlandse landschap!! 

foto: noaber.nl

()

Aanpassing Sim: kerkgebouwen en gediversifieerd subsidiepercentage

Op 22 december 2021 maakte de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed(RCE) bekend dat de Subsidieregeling instandhouding monumenten (Sim) in 2022 op een aantal punten wordt gewijzigd.

()

Lees meer...

Voortgangsrapportage Natuur maakt opgelopen achterstand helder

Op 26 november 2021 werd de zevende voortgangsrapportage Natuur door demissionaire minister Schouten naar de Tweede Kamer gestuurd.

()

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

FPG Agenda

Werkschuurbijeenkomst duurzame pacht

1 februari 2022, 10:00–11:11

Tijdens deze online bijeenkomst hoort u alles over welke mogelijkheden er zijn voor duurzame pacht.

Lees meer...

Revitalisering van bos in de praktijk

9 februari 2022, 15:30–10:34

Tijdens deze online bijeenkomst spreken we met u over revitalisering in de praktijk.

Lees meer...

Landgoeddag

9 april 2022, 10:00–15:00

Op de Landgoeddag aankomend voorjaar hopen we u weer op een prachtige locatie te ontvangen. Het programma volgt nog. Noteert u de datum vast!

FPG Algemene ledenvergadering

18 juni 2022

Binnenkort leest u hier meer over het middag-programma van deze ALV. 

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

De Landeigenaar

De Landeigenaar, hét vakblad voor beheer van het buitengebied, verschijnt elk kwartaal. Het full colour tijdschrift is tevens verenigingsorgaan van de FPG. In iedere uitgave vindt u bijdragen van deskundigen op uiteenlopende terreinen, evenals interessant verenigingsnieuws.

Meer over De Landeigenaar