Geachte bezoeker

Uw internet browser (Microsoft Internet Explorer) is verouderd. U kan de website bezoeken, maar niet alle functies gebruiken. Zo zal u waarschijnlijk niet kunnen inloggen en geen formulieren kunnen invullen. Wij raden u van harte aan een actuele browser te (laten) installeren op uw computer, ook voor uw eigen veiligheid. Deze site werkt met Safari, Firefox, Google Chrome en Explorer (vanaf versie 8).

Welkom bij de Federatie Particulier Grondbezit (FPG)

De Federatie Particulier Grondbezit is dé vereniging voor particuliere eigenaren van grond in Nederland: landbouwgrond, bos- en natuurterreinen, oude en nieuwe landgoederen. De leden zijn verantwoordelijk voor ca. 200.000 hectare en leveren daarmee een belangrijke maatschappelijke bijdrage aan voedselvoorziening, cultuurhistorie, natuurbeheer en recreatiemogelijkheden. De FPG bundelt hun krachten en staat voor belangenbehartiging, een sterk netwerk en kennisdeling.
De Federatie Particulier Grondbezit (FPG) hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Wij hebben daarvoor een privacy policy opgesteld.

FPG Nieuws

Stevige discussie over bosbeheer en klimaat

Milieu-organisatie Urgenda heeft vandaag een plan gepubliceerd voor klimaat- en natuurvriendelijk bosbeheer. Het plan wordt ondersteund door een aantal deskundigen en veel organisaties, variërend van lokale stichtingen tot WNF en Natuurmonumenten.

()

Lees meer...

Wel of niet definitie grondgebonden in nieuwe mestwet?

Op 10 april debatteerde de 2e Kamer over de door LTO/NZO voorgestelde definitie van Grondgebonden Melkveehouderij.

()

Lees meer...

Kamerdebat Pacht: “In details zullen nog grote keuzes gemaakt moeten worden”

Een pachtbeleid dat leidt tot verbetering van de bodemkwaliteit, zonder te veel toeters en bellen in regelgeving en met een goede balans tussen pachter en verpachter.

()

Lees meer...

Grapperhaus: “kosten drugsdumping niet afwentelen op grondeigenaar”

Minister Grapperhaus probeert een oplossing te forceren voor een structurele subsidieregeling die particuliere grondeigenaren de opruimkosten van drugsafval vergoedt.

()

Lees meer...

FPG: efficiëntieslag doorvoeren bij omzetting wet natuurbeheer

FPG grijpt de omzetting van de wet natuurbeheer in aanvullingsbesluiten natuur Omgevingswet aan om een efficiëntieslag door te voeren.

()

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

FPG Ledenvoordeel

FPG Ledenvoordeel

De FPG heeft haar ledenvoordeelprogramma, waarmee leden korting kunnen krijgen op uiteenlopende producten en diensten, in een nieuw jasje gestoken.

Kijk op www.fpgledenvoordeel.nl

FPG Agenda

Dag van de GRONDgebonden melkveehouderij

26 april 2019 | Melkveehouderij Cock Verweij, Kanaaldijk 1 te Weesp

Deze dag staat in het teken van de voordelen van grondgebonden melkveehouderij.

Lees meer...

ALV FPG

1 juni 2019 - 1 juni 2019 | Landgoed Junne (Ommen)

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

De Landeigenaar

De Landeigenaar, hét vakblad voor beheer van het buitengebied, verschijnt elk kwartaal. Het full colour tijdschrift is tevens verenigingsorgaan van de FPG. In iedere uitgave vindt u bijdragen van deskundigen op uiteenlopende terreinen, evenals interessant verenigingsnieuws.

Meer over De Landeigenaar