Geachte bezoeker

Uw internet browser (Microsoft Internet Explorer) is verouderd. U kan de website bezoeken, maar niet alle functies gebruiken. Zo zal u waarschijnlijk niet kunnen inloggen en geen formulieren kunnen invullen. Wij raden u van harte aan een actuele browser te (laten) installeren op uw computer, ook voor uw eigen veiligheid. Deze site werkt met Safari, Firefox, Google Chrome en Explorer (vanaf versie 8).

Welkom bij de Federatie Particulier Grondbezit (FPG)

De Federatie Particulier Grondbezit is dé vereniging voor particuliere eigenaren van grond in Nederland: landbouwgrond, bos- en natuurterreinen, oude en nieuwe landgoederen. De leden zijn verantwoordelijk voor ca. 200.000 hectare en leveren daarmee een belangrijke maatschappelijke bijdrage aan voedselvoorziening, cultuurhistorie, natuurbeheer en recreatiemogelijkheden. De FPG bundelt hun krachten en staat voor belangenbehartiging, een sterk netwerk en kennisdeling.
De Federatie Particulier Grondbezit (FPG) hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Wij hebben daarvoor een privacy policy opgesteld.

FPG Nieuws

Terechte streep door overeenkomst LTO-TenneT

FPG is positief over het besluit van LTO om haar bestuursovereenkomst met Tennet op te zeggen over tarieven en contractvoorwaarden bij de aanleg van hoogspanningsverbindingen. FPG drong daar al langer op aan bij LTO.

()

Lees meer...

PBL: Beschikbare ruimte vooral in handen van particulieren

“De vraag is waar nog ruimte is in Nederland die gebruikt kan worden voor de ruimteclaims.” Volgens het PBL moet die voor grote opgaven (energie, woningbouw, natuur) vooral op agrarische grond worden gezocht, grond die grotendeels in handen is van private partijen.

()

Lees meer...

Energietransitie vraagt ruimte voor particulier initiatief

De vraag naar grond voor de energietransitie wordt onderschat. Het kabinet zou vooral particulier initiatief ruimte moeten bieden, met respect voor eigendom. Dat concludeert FPG naar aanleiding van het rapport ‘Grondvergoeding en Energievoorzieningen’, dat minister Wiebes half november met een kabinetsreactie naar de Tweede Kamer stuurde.

()

Lees meer...

Landbouw Collectief presenteert positief plan voor stikstofcrisis

Op 20 november 2019 heeft het Landbouw Collectief van samenwerkende sectororganisaties en actiecomités een breed landbouwplan gepresenteerd tegen de stikstofcrisis.

()

Lees meer...

Gedragscode voor zon op land

Trouw opende vandaag een artikel met de woorden “Nederland is vanaf vandaag een mini-Klimaatakkoord rijker.” Gedoeld werd op de gedragscode van branchevereniging Holland Solar voor zon op land die deze ochtend is gelanceerd. FPG houdt dit dossier al een tijd in de gaten, sprak met Holland Solar en informeert u in dit artikel graag verder over deze nieuwe code.

()

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

FPG Ledenvoordeel

FPG Ledenvoordeel

De FPG heeft haar ledenvoordeelprogramma, waarmee leden korting kunnen krijgen op uiteenlopende producten en diensten, in een nieuw jasje gestoken.

Kijk op www.fpgledenvoordeel.nl

De Landeigenaar

De Landeigenaar, hét vakblad voor beheer van het buitengebied, verschijnt elk kwartaal. Het full colour tijdschrift is tevens verenigingsorgaan van de FPG. In iedere uitgave vindt u bijdragen van deskundigen op uiteenlopende terreinen, evenals interessant verenigingsnieuws.

Meer over De Landeigenaar