Geachte bezoeker

Uw internet browser (Microsoft Internet Explorer) is verouderd. U kan de website bezoeken, maar niet alle functies gebruiken. Zo zal u waarschijnlijk niet kunnen inloggen en geen formulieren kunnen invullen. Wij raden u van harte aan een actuele browser te (laten) installeren op uw computer, ook voor uw eigen veiligheid. Deze site werkt met Safari, Firefox, Google Chrome en Explorer (vanaf versie 8).

Welkom bij de Federatie Particulier Grondbezit (FPG)

De Federatie Particulier Grondbezit is dé vereniging voor particuliere eigenaren van grond in Nederland: landbouwgrond, bos- en natuurterreinen, oude en nieuwe landgoederen. De leden zijn verantwoordelijk voor ca. 200.000 hectare en leveren daarmee een belangrijke maatschappelijke bijdrage aan voedselvoorziening, cultuurhistorie, natuurbeheer en recreatiemogelijkheden. De FPG bundelt hun krachten en staat voor belangenbehartiging, een sterk netwerk en kennisdeling.
De Federatie Particulier Grondbezit (FPG) hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Wij hebben daarvoor een privacy policy opgesteld.

FPG Nieuws

Wat is er mis met het pachtbeleid?

De onvrede geuit door FPG na het verschijnen van de nieuwe pachtnormen per 1 juli kreeg afgelopen week een vervolg in verschillende publicaties. Zo besteedde nieuwssite BoerenBusiness uitgebreid aandacht aan de kritiek van FPG en pakte Boerderij het onderwerp op via een opinieartikel van de FPG.

()

Lees meer...

Interessante winnaars prijsvraag Brood en Spelen

De winnaars van de prijsvraag Brood en Spelen zijn bekend. Met de prijsvraag daagde het College van Rijksadviseurs grondeigenaren en ontwerpers uit om met vernieuwende en realistische ideeën voor het landelijk gebied te komen. 

()

Lees meer...

Positie boer in voedselketen versterken

Minister Schouten wil oneerlijke handelspraktijken tegengaan. De positie van de boer in de voedselketen moet daarvoor worden versterkt. Met haar Kamerbrief van vrijdag 29 juni 2018 geeft ze hieraan haar invulling.  

()

Lees meer...

Nieuwe voorstellen waterschapsbelastingen onbevredigend

De nieuwe voorstellen voor het belastingstelsel bij de waterschappen zijn volgens FPG onbevredigend. Gelukkig is de eerder voorgestelde verontreinigingsheffing op alle landbouwgrond van de baan.

()

Lees meer...

Initiatief a.s.r. voor dynamisch bodemlabel

A.s.r. heeft samen met Rabobank en drinkwaterbedrijf Vitens het initiatief genomen voor een dynamisch bodemlabel.

()

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

FPG Ledenvoordeel

FPG Ledenvoordeel

De FPG heeft haar ledenvoordeelprogramma, waarmee leden korting kunnen krijgen op uiteenlopende producten en diensten, in een nieuw jasje gestoken.

Kijk op www.fpgledenvoordeel.nl

De Landeigenaar

De Landeigenaar, hét vakblad voor beheer van het buitengebied, verschijnt elk kwartaal. Het full colour tijdschrift is tevens verenigingsorgaan van de FPG. In iedere uitgave vindt u bijdragen van deskundigen op uiteenlopende terreinen, evenals interessant verenigingsnieuws.

Meer over De Landeigenaar