Geachte bezoeker

Uw internet browser (Microsoft Internet Explorer) is verouderd. U kan de website bezoeken, maar niet alle functies gebruiken. Zo zal u waarschijnlijk niet kunnen inloggen en geen formulieren kunnen invullen. Wij raden u van harte aan een actuele browser te (laten) installeren op uw computer, ook voor uw eigen veiligheid. Deze site werkt met Safari, Firefox, Google Chrome en Explorer (vanaf versie 8).

Welkom bij de Federatie Particulier Grondbezit (FPG)

De Federatie Particulier Grondbezit is dé vereniging voor particuliere eigenaren van grond in Nederland: landbouwgrond, bos- en natuurterreinen, oude en nieuwe landgoederen. De leden zijn verantwoordelijk voor ca. 200.000 hectare en leveren daarmee een belangrijke maatschappelijke bijdrage aan voedselvoorziening, cultuurhistorie, natuurbeheer en recreatiemogelijkheden. De FPG bundelt hun krachten en staat voor belangenbehartiging, een sterk netwerk en kennisdeling.
De Federatie Particulier Grondbezit (FPG) hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Wij hebben daarvoor een privacy policy opgesteld.

FPG Nieuws

Zonnepanelen op monumenten en NSW: iets meer handvatten

Afgelopen week maakte de RCE bekend dat het haar adviesbeleid voor zonnepanelen op monumenten versoepelt.

()

Lees meer...

AO Natuur: Natuurnetwerk Nederland loopt achter

De gezamenlijke provincies hebben aan de Tweede Kamer laten weten dat zij de doelstellingen voor het Natuurnetwerk Nederland niet gaan halen. Deze boodschap domineerde het Algemeen Overleg Natuur op 22 juni.

()

Lees meer...

PBL: Onteigening is niet de goede oplossing

Het Planbureau voor de Leefomgeving heeft nuance aangebracht in het onteigeningsdebat. PBL legt in haar nieuwe rapport meer accent op volledige schadeloosstelling in plaats van onteigening. Volgens PBL moeten provincies vaker volledige schadeloosstelling aan grondeigenaar aanbieden om realisatie van natuurdoelstellingen te bespoedigen.

()

Lees meer...

Kamerdebat over Bomenplan blijft steken in ambitie

Vorige week besprak de Tweede Kamer het Nationaal Bomenplan van GroenLinks en SP. In de Kamer bleken de ambities voor nieuw bos opnieuw groot. Opvallend hierbij is dat beide ambities opnieuw vrij willekeurig zijn en de praktische en financiële realiteit van de plannen onbesproken blijven.

()

Lees meer...

Wijziging vermogensrendementsheffing uitgesteld

Staatssecretaris Vijlbrief heeft de plannen voor een nieuwe vermogensrendementsheffing vanaf 2022 terzijde gelegd. FPG is blij met het besluit maar vraagt om meer actie dan alleen het niet door laten gaan van verdere belastingverzwaring.

()

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

FPG Ledenvoordeel

FPG Ledenvoordeel

De FPG heeft haar ledenvoordeelprogramma, waarmee leden korting kunnen krijgen op uiteenlopende producten en diensten, in een nieuw jasje gestoken.

Kijk op www.fpgledenvoordeel.nl

FPG Agenda

Algemene Ledenvergadering FPG

15 augustus 2020 | Landgoed Mariënwaerdt, Beesd

De Algemene Ledenvergadering is op Heerlijkheid Mariënwaerdt in de Betuwe. Meer over het programma  vindt u hier, inschrijven kan al.

Lees meer...

Landgoeddag

19 september 2020 | Landgoed Prattenburg, Rhenen

De Landgoeddag van april is verplaatst naar zaterdag 19 september 2020.

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

De Landeigenaar

De Landeigenaar, hét vakblad voor beheer van het buitengebied, verschijnt elk kwartaal. Het full colour tijdschrift is tevens verenigingsorgaan van de FPG. In iedere uitgave vindt u bijdragen van deskundigen op uiteenlopende terreinen, evenals interessant verenigingsnieuws.

Meer over De Landeigenaar