Geachte bezoeker

Uw internet browser (Microsoft Internet Explorer) is verouderd. U kan de website bezoeken, maar niet alle functies gebruiken. Zo zal u waarschijnlijk niet kunnen inloggen en geen formulieren kunnen invullen. Wij raden u van harte aan een actuele browser te (laten) installeren op uw computer, ook voor uw eigen veiligheid. Deze site werkt met Safari, Firefox, Google Chrome en Explorer (vanaf versie 8).

Welkom bij de Federatie Particulier Grondbezit (FPG)

De Federatie Particulier Grondbezit is dé vereniging voor particuliere eigenaren van grond in Nederland: landbouwgrond, bos- en natuurterreinen, oude en nieuwe landgoederen. De leden zijn verantwoordelijk voor ca. 200.000 hectare en leveren daarmee een belangrijke maatschappelijke bijdrage aan voedselvoorziening, cultuurhistorie, natuurbeheer en recreatiemogelijkheden. De FPG bundelt hun krachten en staat voor belangenbehartiging, een sterk netwerk en kennisdeling.
De Federatie Particulier Grondbezit (FPG) hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens.

FPG Nieuws

Jaarlijks 5,5 miljoen euro voor groene BOA

Minister van Justitie & Veiligheid Ferd Grapperhaus informeerde de Tweede Kamer woensdag 13 oktober over een structurele investering van 5,5 miljoen euro per jaar voor meer groene BOA’s.

()

Lees meer...

Plan AgriNL voor regie op grondmarkt gaat niet werken zonder grondeigenaren

Het Actieplan AgriNL waarin een herinrichting van landelijke gebieden wordt voorgesteld voor de stikstofproblematiek, woningnood, landbouw en natuur houdt geen rekening met de positie van de eigenaren van de betrokken gronden.

()

Lees meer...

Symposium 25 jaar BPG en afscheid Jan Hak

BPG Vereniging landelijk Brabant heeft met ca. 130 leden leden en genodigden op zaterdag 9 oktober 2021 haar 25-jarig bestaan gevierd met het symposium ‘Eenheid in verscheidenheid‘.

()

Lees meer...

Natuurbeleid: particulieren aan zet

FPG pleit voor het meer en uitdrukkelijk betrekken van particuliere eigenaren bij de uitwerking van het natuurbeleid.

()

Lees meer...

SIM evaluatie: extra financiële armslag nodig

Politieke actie is nodig om het Nederlandse monumentaal erfgoed richting de toekomst te beschermen en in stand te houden. Dat blijkt uit de evaluatie van de Subsidieregeling instandhouding monumenten (SIM).

()

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

FPG Agenda

Algemene Ledenvergadering FPG

27 november 2021 | Het Nationale Park De Hoge Veluwe

De Algemene Ledenvergadering van FPG zal plaatsvinden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het programma start om 10.15 u in het prachtige Park Paviljoen. Aanmelden kan nu.

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

De Landeigenaar

De Landeigenaar, hét vakblad voor beheer van het buitengebied, verschijnt elk kwartaal. Het full colour tijdschrift is tevens verenigingsorgaan van de FPG. In iedere uitgave vindt u bijdragen van deskundigen op uiteenlopende terreinen, evenals interessant verenigingsnieuws.

Meer over De Landeigenaar

FPG Ledenvoordeel

FPG Ledenvoordeel

De FPG heeft haar ledenvoordeelprogramma, waarmee leden korting kunnen krijgen op uiteenlopende producten en diensten, in een nieuw jasje gestoken.

Kijk op www.fpgledenvoordeel.nl