Geachte bezoeker

Uw internet browser (Microsoft Internet Explorer) is verouderd. U kan de website bezoeken, maar niet alle functies gebruiken. Zo zal u waarschijnlijk niet kunnen inloggen en geen formulieren kunnen invullen. Wij raden u van harte aan een actuele browser te (laten) installeren op uw computer, ook voor uw eigen veiligheid. Deze site werkt met Safari, Firefox, Google Chrome en Explorer (vanaf versie 8).

Welkom bij de Federatie Particulier Grondbezit (FPG)

De Federatie Particulier Grondbezit is dé vereniging voor particuliere eigenaren van grond in Nederland: landbouwgrond, bos- en natuurterreinen, oude en nieuwe landgoederen. De leden zijn verantwoordelijk voor ca. 200.000 hectare en leveren daarmee een belangrijke maatschappelijke bijdrage aan voedselvoorziening, cultuurhistorie, natuurbeheer en recreatiemogelijkheden. De FPG bundelt hun krachten en staat voor belangenbehartiging, een sterk netwerk en kennisdeling.

FPG Nieuws

Nieuw: ontdek de Nederlandse Landgoederen

Vandaag presenteren de Nederlandse Landgoederen zich aan het publiek! Een netwerk van prachtige plekken door heel het land waar natuur, cultuur en historie met elkaar verweven zijn. Iedereen is uitgenodigd om kennis te maken met hun uitzonderlijke schoonheid en bijzondere verhalen.

()

Lees meer...

Vacature: junior / medior belangenbehartiger

De FPG wil haar werkorganisatie versterken en zoekt daartoe een junior / medior belangenbehartiger voor 36 uur per week. Hij of zij bundelt de krachten van onze leden (particuliere grondeigenaren) succesvol richting samenleving en politiek.

()

Lees meer...

Tjeenk Willink daagt FPG uit: handel proactief en vorm allianties

Bijna 100 leden bezochten 2 december de Ledenvergadering van de FPG op Kasteel Keppel. Daar gaf Herman Tjeenk Willink zijn visie op kabinetsformaties in Nederland en de rol van maatschappelijke partijen als de FPG in onze democratie. FPG-directeur Berend Pastoor ging in op het nieuwe regeerakkoord en de actuele belangenbehartiging. Voorzitter Roel Robbertsen lichtte onder andere het traject ‘FPG-Next’ toe.

()

Lees meer...

Dossier groene BOA’s zit nog steeds vast

De begrotingsbehandeling Veiligheid en Justitie in de Tweede Kamer heeft niet geleid tot meer geld voor toezicht in het buitengebied. Met name Maarten Groothuis (D66) vroeg aandacht om expliciete toezeggingen. Die kwamen niet, wel bood het debat perspectief op een vervolg van de discussie. Het lijkt daarmee een onderwerp van lange adem.

()

Lees meer...

Debat over grondgebonden melkveehouderij is los

De uitkomst van de voorjaars-ALV over grondgebonden melkveehouderij heeft gediend als input voor een conceptnotitie die door FPG is gepresenteerd bij de Commissie Grondgebondenheid van LTO/NZO. FPG levert die inbreng ook tijdens een symposium van Netwerk Grondig over het onderwerp op 29 november. Graag diept FPG haar stellingname verder uit met geïnteresseerde leden.

()

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

FPG Ledenvoordeel

FPG Ledenvoordeel

De FPG heeft haar ledenvoordeelprogramma, waarmee leden korting kunnen krijgen op uiteenlopende producten en diensten, in een nieuw jasje gestoken.

Kijk op www.fpgledenvoordeel.nl

FPG Agenda

Borrel Jong Particulier Grondbezit

15 december 2017 | Café Kobalt, Singel 2A Amsterdam

Het JPG (Jong Particulier Grondbezit) organiseert op 15 december een gezamenlijke borrel met Jong VPHB, de jongeren van de Vereniging Particuliere Historische Buitenplaatsen.

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

De Landeigenaar

De Landeigenaar, hét vakblad voor beheer van het buitengebied, verschijnt elk kwartaal. Het full colour tijdschrift is tevens verenigingsorgaan van de FPG. In iedere uitgave vindt u bijdragen van deskundigen op uiteenlopende terreinen, evenals interessant verenigingsnieuws.

Meer over De Landeigenaar