Geachte bezoeker

Uw internet browser (Microsoft Internet Explorer) is verouderd. U kan de website bezoeken, maar niet alle functies gebruiken. Zo zal u waarschijnlijk niet kunnen inloggen en geen formulieren kunnen invullen. Wij raden u van harte aan een actuele browser te (laten) installeren op uw computer, ook voor uw eigen veiligheid. Deze site werkt met Safari, Firefox, Google Chrome en Explorer (vanaf versie 8).

Hollands Particulier Grondbezit (HPG)

Het Hollands Particulier Grondbezit (HPG) vertegenwoordigt ruim 12.000 ha van particuliere eigenaren in Noord- en Zuid-Holland. Een zeer gevarieerd gebied met landgoederen en buitenplaatsen in de binnen-duinrand, kleipolders in Zuid-Holland en de Zuidhollandse eilanden en eigendommen in de veenpolders van het Groene Hart en de gebieden boven Amsterdam.

Meer over HPG...

HPG Nieuws

Verminderen administratieve lasten bij het (groen)beheer in ZH

In 2017 hebben de  verschillende natuur- en landschapsorganisaties waaronder ook HPG bij de provincie Zuid-Holland de hoge regeldruk aangekaart die wordt ervaren binnen de uitvoering van het (groen)beheer in het buitengebied.

()

Lees meer...

Provincie NH stelt geld beschikbaar voor beheer landschap

De provincie stelt geld beschikbaar voor het beheer van landschapselementen. Voorheen was er geen subsidie via de SVNL beschikbaar voor het beheer van landschapselementen. Dit is mooi nieuws dus! En deze keus van de provincie laat zien dat we landschap ook belangrijk vinden.

()

Lees meer...

Potentiële bestuursleden geborgden zetels natuur&landbouw

Op 20 maart 2019 vinden de waterschap verkiezingen plaats. De procedure voor de geborgde zetels is van start. Grondbezitters kunnen zich verkiesbaar stellen

()

Lees meer...

Ledenvoordeel: Telfort Zakelijk – voordelig mobiel bellen

Sinds begin van dit jaar heeft FPG een nieuw ledenvoordeelprogramma ontwikkeld voor haar leden. Hoewel van de bestaande voordelen redelijk gebruikt wordt gemaakt, bleek uit een evaluatie dat er voor zowel de partners als de leden meer uit is te halen. 

()

Lees meer...

Actualisatie grondbeleid provincie Noord-Holland

GS van de provincie Noord-Holland willen hun grondbeleid in 2018 actualiseren. Een flexibeler grondbeleid dat jaarlijks kan meebewegen met ontwikkelingen die zich voordoen en welke gebaseerd is op de uitgangspunten marktconformiteit en transparantie.

()

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

10 goede redenen om HPG lid te worden

Waarom zou u lid worden van HPG/FPG?

Hier vindt u tien redenen...

HPG en FPG Kalender

Forum for the Future of Agriculture

27 maart 2018 | Square Meeting Centre, Brussel

Dit jaar heeft het jaarlijkse ELO-congres als thema “Healthy farming, healthy food, healthy future”. Onder de sprekers: Frans Timmermans, Louise Fresco, Inger Andersen en Phil Hogan. Meer informatie en aanmelden kan via de website.

Ledenbijeenkomst Pacht

29 maart 2018, 19:00 | Hotel Restaurant Schimmel in Woudenberg

Spelderholt, box 3 en duurzaam bodembeheer: er spelen allerlei nieuwe ontwikkelingen rond pacht. Op 29 maart informeren wij onze leden-verpachters graag hierover. Een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Lees meer...

Landgoeddag op Kasteel Huis Bergh

14 april 2018 | Huis Bergh, 's-Heerenberg

Halfjaarlijkse dag voor landgoedeigenaren, met een inhoudelijk programma in de ochtend, een lunch, en een rondleiding over Huis Bergh in de middag. 's Ochtends is ditmaal Berno Strootman (Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving) te gast om te praten over ontwikkelingen in het Nederlandse landschap, de rol van particuliere landgoederen daarin en de 'Prijsvraag Brood en Spelen'. Meer informatie vindt u in de uitnodiging (PDF). 

Algemene Ledenvergadering

12 mei 2018 | Locatie volgt

Vooraankondiging. Locatie en programma volgen zo spoedig mogelijk.

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!