Geachte bezoeker

Uw internet browser (Microsoft Internet Explorer) is verouderd. U kan de website bezoeken, maar niet alle functies gebruiken. Zo zal u waarschijnlijk niet kunnen inloggen en geen formulieren kunnen invullen. Wij raden u van harte aan een actuele browser te (laten) installeren op uw computer, ook voor uw eigen veiligheid. Deze site werkt met Safari, Firefox, Google Chrome en Explorer (vanaf versie 8).

Hollands Particulier Grondbezit (HPG)

Het Hollands Particulier Grondbezit (HPG) vertegenwoordigt ruim 12.000 ha van particuliere eigenaren in Noord- en Zuid-Holland. Een zeer gevarieerd gebied met landgoederen en buitenplaatsen in de binnen-duinrand, kleipolders in Zuid-Holland en de Zuidhollandse eilanden en eigendommen in de veenpolders van het Groene Hart en de gebieden boven Amsterdam.

Meer over HPG...

HPG Nieuws

Noord-Holland: component toezicht (€ 17/ha) per 2019 beschikbaar?

Samen met de beheerders heeft de provincie overeenstemming bereikt over de financiering en betaling van de component toezicht als onderdeel van de openstellingsbijdrage SNL.

()

Lees meer...

Ruiterroutes Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland wil de mogelijkheden voor paardrijden in het groen vergroten. Daarvoor is in juni 2018 een bedrag vrijgemaakt.

()

Lees meer...

Bodemdaling West-Nederland

Recent heeft de provincie Noord-Holland een brief en notitie aangeboden aan de Statencommissie Natuur, Landbouw, Water & Milieu om te komen tot richtinggevende uitspraken rond de bodemdaling in de veenweidegebieden.

()

Lees meer...

HPG-lid Agrarische Stichting Blaricum realiseert samen met Staatsbosbeheer één weidevogelgebied: De Kampen
Natuurlijk boeren, boeren met natuur

Op de oostelijke rand van het Gooi met uitzicht op Eemland ligt het gebied De Kampen. Dit gebied kenmerkt zich als een laatste restant van de oorspronkelijke meentgronden. Gemeenschappelijke weiden waar de Gooise boeren hun vee weiden.

()

Lees meer...

Het landschap in de transities

De provincie Zuid-Holland heeft op woensdag 28 november een conferentie georganiseerd met als thema 'Het landschap in de transities'.

()

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

10 goede redenen om HPG lid te worden

Waarom zou u lid worden van HPG/FPG?

Hier vindt u tien redenen...

HPG en FPG Kalender

Veldwerkplaats houtoogst en nutriënten op zandgronden

27 februari 2019 - 27 februari 2019 | Zuid-Veluwe

Biomassa als bron voor duurzame energie is hot. Het gebruik van tak- en tophout zou een extra stroom van biomassa kunnen betekenen. Maar veel bosbeheerders maken zich ook zorgen over de bodemvruchtbaarheid van bos op de zandgronden. Door hout uit het bos te halen, haal je nog meer voedingsstoffen als kalium, magnesium en calcium uit het systeem is de redenatie. Is dat wel verantwoord? Hierover gaat deze Veldwerkplaats. Onderzoekers van de Wageningen Universiteit hebben voor verschillende situaties onderzocht hoe die balans uitwerkt. Denk aan verschillende soorten oogstniveaus, verschillende boomsoorten of regionale depositieniveaus. Ook gaan we in op de oorzaken van de eikensterfte, een onderwerp wat hiermee nauw verwant is. Meer info en aanmelden

Organisator: VBNE

Forum of the Future of Agriculture 2019

9 april 2019

Jaarlijks ELO-congres (www.forumofthefuture.com/en/)

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!