Geachte bezoeker

Uw internet browser (Microsoft Internet Explorer) is verouderd. U kan de website bezoeken, maar niet alle functies gebruiken. Zo zal u waarschijnlijk niet kunnen inloggen en geen formulieren kunnen invullen. Wij raden u van harte aan een actuele browser te (laten) installeren op uw computer, ook voor uw eigen veiligheid. Deze site werkt met Safari, Firefox, Google Chrome en Explorer (vanaf versie 8).

Hollands Particulier Grondbezit (HPG)

Het Hollands Particulier Grondbezit (HPG) vertegenwoordigt ruim 12.000 ha van particuliere eigenaren in Noord- en Zuid-Holland. Een zeer gevarieerd gebied met landgoederen en buitenplaatsen in de binnen-duinrand, kleipolders in Zuid-Holland en de Zuidhollandse eilanden en eigendommen in de veenpolders van het Groene Hart en de gebieden boven Amsterdam.

Meer over HPG...

HPG Nieuws

HPG in gesprek met Statenleden Zuid Holland

Recent heeft het HPG deelgenomen aan een netwerkbijeenkomst met de Statenleden in de provincie Zuid-Holland over het thema Groen

()

Lees meer...

Werkschuurbijeenkomst XL - Wet Natuurbescherming

Per 1 januari 2017 treden de nieuwe Wet Natuurbescherming (Wnb) en de bijbehorende provinciale verordeningen in werking. In de zogenaamde 'werkschuurbijeenkomst' van de VBNE hoort u wat dit betekent voor de bos- en natuurbeheerpraktijk.

()

Lees meer...

Erwin van den Berg (45) nieuwe voorzitter Hollands Particulier Grondbezit

Het HPG heeft een nieuwe voorzitter. Erwin van den Berg (45) stelde zich vandaag voor aan de leden op de ALV. Hij volgt Reinier van Elderen op, die maar liefst 14 jaar voorzitter was van de vereniging van grondeigenaren.

()

Lees meer...

Zuid-Holland verkoopt natuurgronden aan particulieren

In het kader van gelijke berechtiging van natuurbeheerders heeft de provincie Zuid-Holland voor het eerst via inschrijving grond met een natuurbestemming verkocht aan twee particulieren.  

()

Lees meer...

Omvang collectieven in Zuid-Holland voor 2017 op 0,5 ha gezet

Het HPG en de provincie Zuid-Holland hebben gezamenlijk een informatiebrief SNL 2017 uitgegeven.

()

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

10 goede redenen om HPG lid te worden

Waarom zou u lid worden van HPG/FPG?

Hier vindt u tien redenen...

HPG en FPG Kalender

Ledenbijeenkomst GLB

27 juni 2017, 19:30 | Numansdorp (Zuid-Holland)

De eerste van twee ledenbijeenkomsten die de FPG organiseert over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Novifarm is onlangs uitgeroepen tot Agrarisch ondernemer van het Jaar 2017. Meer informatie over de GLB-ledenbijeenkomsten vindt u hier.

Ledenbijeenkomst GLB

14 juli 2017, 12:00 | Lelystad

De tweede ledenbijeenkomst die de FPG deze zomer organiseert over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Inclusief een rondleiding over de proefvelden van het Praktijkonderzoek Akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroente (AGV) van de WUR. Meer informatie over de GLB-ledenbijeenkomsten vindt u hier.

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!