Geachte bezoeker

Uw internet browser (Microsoft Internet Explorer) is verouderd. U kan de website bezoeken, maar niet alle functies gebruiken. Zo zal u waarschijnlijk niet kunnen inloggen en geen formulieren kunnen invullen. Wij raden u van harte aan een actuele browser te (laten) installeren op uw computer, ook voor uw eigen veiligheid. Deze site werkt met Safari, Firefox, Google Chrome en Explorer (vanaf versie 8).

Hollands Particulier Grondbezit (HPG)

Het Hollands Particulier Grondbezit (HPG) vertegenwoordigt ruim 12.000 ha van particuliere eigenaren in Noord- en Zuid-Holland. Een zeer gevarieerd gebied met landgoederen en buitenplaatsen in de binnen-duinrand, kleipolders in Zuid-Holland en de Zuidhollandse eilanden en eigendommen in de veenpolders van het Groene Hart en de gebieden boven Amsterdam.

Meer over HPG...

HPG Nieuws

Positie van de eigenaar bij werkzaamheden netbeheerder

Geregeld komt het voor dat een netbeheerder zich toegang wenst te verschaffen tot haar infrastructuur. Denk hierbij aan de het netwerk van de Nederlandse Gasunie, watermaatschappijen en TenneT voor het elektriciteitstransport.

()

Lees meer...

Gemeenteraadsverkiezingen 2022 - HPG standpunten

De Gemeenteraadsverkiezingen komen er in 2022 weer aan. Vele lokale politieke partijen zijn op dit moment druk bezig om hun verkiezingsprogramma's op te stellen.

Wij dagen de lokale partijen uit om in hun verkiezingsprogramma's de maatschappelijke bijdragen van particuliere grondeigenaren te borgen. Hoe dan?

In ons position paper leggen we op twee hoofdlijnen uit waar particuliere grondeigenaren bijdragen aan een sterke positieve identiteit aan het landschap. 

()

Lees meer...

Rendement maken met duurzame werkplekken

12GoGreen realiseert en exploiteert duurzame werkplekken in een groene en inspirerende omgeving. We creëren unieke kleinschalige communities waar je zorgeloos kunt werken, ontmoeten en verbinden. Bent of kent u een grondbezitter waar ons concept mogelijk bij past? Wij komen graag in contact.

()

Lees meer...

Scriptie Nieuw Landgoedontwikkeling

Student Job Res onderzocht, in opdracht van het HPG, de mogelijkheden voor het ontwikkelen van een nieuw landgoed op de bloembollenkwekerij van zijn vader. Dit als afstudeeropdracht voor zijn studie Business Studies.

()

Lees meer...

Verbod chemische gewasbescherming Natuurbeheerplan 2021 Zuid-Holland

Beheerders van Zuid-Hollandse natuurgebieden mogen geen chemische gewasbeschermingsmiddelen meer gebruiken. Dat is vastgelegd in het Natuurbeheerplan 2021 dat door Gedeputeerde Staten is vastgesteld.

()

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

Goede redenen om HPG lid te worden

Waarom zou u lid worden van HPG/FPG?

Hier vindt u negen redenen...

HPG en FPG Kalender

Landgoeddag

24 september 2022, 10:00–15:30 | Hof te Boekelo

Op de Landgoeddag zijn we te gast op het veelzijdig Hof te Boekelo. Inschrijven kan al!

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!