Geachte bezoeker

Uw internet browser (Microsoft Internet Explorer) is verouderd. U kan de website bezoeken, maar niet alle functies gebruiken. Zo zal u waarschijnlijk niet kunnen inloggen en geen formulieren kunnen invullen. Wij raden u van harte aan een actuele browser te (laten) installeren op uw computer, ook voor uw eigen veiligheid. Deze site werkt met Safari, Firefox, Google Chrome en Explorer (vanaf versie 8).

Overijssels Particulier Grondbezit (OPG)

Het Overijssels Particulier Grondbezit, OPG, verenigt de particuliere eigenaren van het buitengebied van Overijssel. Het gaat om eigenaren van landbouwgronden, bossen en natuur, vaak in een rijke schakering: een verweven landschap met een hoge biodiversiteit, gepositioneerd tussen de grootschalige landbouw en de grootschalige 'wilde' natuur. Het OPG is, met 40.000 ha aan natuur, bos en landbouw een grote beheerder van het buitengebied.

Meer over OPG...

OPG op de sociale media

OPG is ook actief op Linkedin en op Twitter (het_OPG). Volg ons op uw favoriete platform!

OPG Nieuws

Enquête landgoedereninventarisatie Dalfsen-Ommen

Download hier het enquêteformulier voor de landgoedereninventarisatie Dalfsen-Ommen.

()

Meld incidenten als gevolg van toegenomen recreatiedruk

Voor 2020 en dit jaar heeft de provincie budget vrijgemaakt voor extra inzet van BOA’s en extra kosten voor beheer, veroorzaakt door de toegenomen recreatiedruk vanwege de pandemie.

()

Lees meer...

OPG is blij met grote kavelruil

Na een lange voorbereiding waarbij OPG actief betrokken was, is een bijzondere kavelruil tot stand gekomen. Met name voor ons lid Stichting IJssellandschap betekent dit een mooie uitbreiding.

()

Lees meer...

Eilanden in een oceaan van gras en mais

Wat is natuur eigenlijk? Is het een houtwal tussen twee weilanden waarin grasmussen nestelen? Is het een opengesteld bos aan de rand van een stad waar bewoners zich kunnen ontspannen? Is het een statige laan op een historisch landgoed? Is het een natte weide die zo beheerd wordt dat de grutto er kan overleven? Of is natuur alleen een gebied dat officieel door Europa als zodanig is aangewezen?

()

Lees meer...

Is natuur links of rechts?

OPG bestuurslid Arnold Enklaar over deze kwestie waar u zeker ook een mening over zal hebben.

()

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

OPG en FPG Kalender

Algemene Ledenvergadering FPG

27 november 2021 | Het Nationale Park De Hoge Veluwe

De Algemene Ledenvergadering van FPG zal plaatsvinden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het programma start om 10.15 u in het prachtige Park Paviljoen. Aanmelden kan nu.

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!