Geachte bezoeker

Uw internet browser (Microsoft Internet Explorer) is verouderd. U kan de website bezoeken, maar niet alle functies gebruiken. Zo zal u waarschijnlijk niet kunnen inloggen en geen formulieren kunnen invullen. Wij raden u van harte aan een actuele browser te (laten) installeren op uw computer, ook voor uw eigen veiligheid. Deze site werkt met Safari, Firefox, Google Chrome en Explorer (vanaf versie 8).

Utrechts Particulier Grondbezit (UPG)


Het UPG verenigt de particuliere eigenaren van landgoederen, landbouwgrond, bos en natuur in de provincie Utrecht. De vereniging zet zich in voor het in stand houden van maatschappelijk waardevol particulier grondbezit en het versterken van duurzaam landbeheer. Hierin wordt gezocht naar een balans tussen belangen omtrent people (mensen), planet (milieu) en profit (opbrengst).

Meer over UPG...

UPG Nieuws

Utrecht maakt als eerste provincie extra budget vrij voor toezicht en openstelling

Als eerste provincie maakt Utrecht extra budget vrij om de kosten van openstelling, inclusief het toezicht, te vergoeden aan natuurbeheerders en eigenaren. Het UPG zet zich samen met de FPG en andere partijen al langer in voor een realistische vergoeding en roept de andere provincies op dit goede voorbeeld te volgen.

()

Lees meer...

Een ALV vol verandering

Een nieuw Lid van Verdienste, een nieuwe voorzitter en een nieuwe stafmedewerker voor het UPG; de ALV op 21 juni bij Boerderij de Boerinn in Kamerik stond in het teken van een frisse start. Maar deze vernieuwingsslag ging onvermijdelijk gepaard met afscheid. UPG voorzitter Meta Daniëls nam na 16 jaar bestuur (!) afscheid en werd door FPG voorzitter Roel Robbertsen benoemd tot Lid van Verdienste. Daarnaast werd er afscheid genomen van Diederik Diepenhorst, die 10 jaar als stafmedewerker voor het UPG heeft gewerkt.

Afscheid Meta Daniëls: benoemd tot Lid van Verdienste

()

Lees meer...

Ambitiekaart voor de Heuvelrug

Eén Nationaal Park Heuvelrug van Grebbeberg tot Gooimeer waarmee de bijzondere natuur beschermd en ontwikkeld kan worden, dat is de inzet van het project. Negen maanden na de startbijeenkomst, maakten de partijen op 7 juni de balans op. 

()

Lees meer...

Natuurprijsvraag Groene Kroon

Met de natuurprijs Groene Kroon wil de provincie iedereen stimuleren om te helpen met de bescherming en versterking van onze soortenrijkdom.

()

Lees meer...

Nieuwe website Kromme Rijnlandschap

Op de nieuwe website die het Kromme Rijnlandschap lanceert kunt u als particuliere grondeigenaar in de regio, praktische hands on informatie vinden voor beheer en aanleg van landschap: www.krommerijnlandschap.nl .

()

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

UPG en FPG Kalender

Beheerdersdag

29 september 2017 | Heerlijkheid Mariënwaerdt

Dé jaarlijkse kennis- en netwerkdag over bos- en natuurbeheer. De FPG is partner van de Beheerdersdag en zal onder andere een workshop geven: "De kracht van het landgoedmodel." Tickets zijn vanaf nu beschikbaar. Meer actuele informatie via www.beheerdersdag.nl

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!