Geachte bezoeker

Uw internet browser (Microsoft Internet Explorer) is verouderd. U kan de website bezoeken, maar niet alle functies gebruiken. Zo zal u waarschijnlijk niet kunnen inloggen en geen formulieren kunnen invullen. Wij raden u van harte aan een actuele browser te (laten) installeren op uw computer, ook voor uw eigen veiligheid. Deze site werkt met Safari, Firefox, Google Chrome en Explorer (vanaf versie 8).

Welkom bij het Utrechts Particulier Grondbezit (UPG)

Het UPG verenigt de particuliere eigenaren van landgoederen, landbouwgrond, bos en natuur in de provincie Utrecht. De vereniging zet zich in voor het in stand houden van maatschappelijk waardevol particulier grondbezit en het versterken van duurzaam landbeheer. Hierin wordt gezocht naar een balans tussen belangen omtrent people (mensen), planet (milieu) en profit (opbrengst).
U kunt ons ook volgen op Twitter.

Meer over UPG...

UPG Nieuws

Q&A Ruitervignet Utrechtse Heuvelrug

Het UPG heeft de afgelopen jaren met verschillende organisaties gewerkt aan een nieuw betaald ruitervignet op de Utrechtse Heuvelrug.

()

Lees meer...

Rendement maken met duurzame werkplekken

12GoGreen realiseert en exploiteert duurzame werkplekken in een groene en inspirerende omgeving. We creëren unieke kleinschalige communities waar je zorgeloos kunt werken, ontmoeten en verbinden. Bent of kent u een grondbezitter waar ons concept mogelijk bij past? Wij komen graag in contact.

()

Lees meer...

Gezamenlijk actieplan voor 600.000 nieuwe bomen in provincie Utrecht

Binnen drie jaar kunnen er in de provincie Utrecht 600.000 nieuwe bomen staan. Dat staat in het Bomen Actieplan, dat de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) opstelde in opdracht van de provincie. Samen met Landschap Erfgoed Utrecht (LEU) bracht de NMU 38 haalbare boomplantprojecten in kaart. Elf Utrechtse organisaties, waaronder het UPG, hebben hun handtekening gezet onder het Bomen Actieplan. De provincie gaat nu met het advies aan de slag.

()

Lees meer...

Meedoen aan een GLB-pilot Agroforestry?

Samen met de FPG zijn we bezig om een voorstel te maken om mee te doen aan een pilot inzake het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). We werken daarmee samen met o.a. Het Louis Bolkinstituut, Agrobosbouw NL en Van Hall Larenstein.

Daarvoor willen we met een aantal landgoederen het landgoedmodel gaan testen met specifieke aandacht voor agroforestry maatregelen met boeren (pachters).

()

Lees meer...

Maarten van de Wetering start bij het UPG

Maarten van de Wetering is per 1 december jl. begonnen bij de FPG. Naast landelijke taken zal hij ook werkzaamheden verrichten bij de UPG. Een combinatie van belangenvertegenwoordiging, projecten en verenigingszaken.

()

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

UPG en FPG Kalender

Landgoeddag

16 april 2021

De FPG Landgoeddag zal online op 16 april plaatsvinden. Het thema is Recreatie en Toerisme – de Lusten en de Lasten. 

Lees meer...

Algemene Ledenvergadering FPG

5 juni 2021, 10:00

Tijdens de voorjaars-ALV staat het thema: Klimaat en verdienmodellen voor landbouw en bos centraal. 

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!