Geachte bezoeker

Uw internet browser (Microsoft Internet Explorer) is verouderd. U kan de website bezoeken, maar niet alle functies gebruiken. Zo zal u waarschijnlijk niet kunnen inloggen en geen formulieren kunnen invullen. Wij raden u van harte aan een actuele browser te (laten) installeren op uw computer, ook voor uw eigen veiligheid. Deze site werkt met Safari, Firefox, Google Chrome en Explorer (vanaf versie 8).

Welkom bij het Utrechts Particulier Grondbezit (UPG)

Het UPG verenigt de particuliere eigenaren van landgoederen, landbouwgrond, bos en natuur in de provincie Utrecht. De vereniging zet zich in voor het in stand houden van maatschappelijk waardevol particulier grondbezit en het versterken van duurzaam landbeheer. Hierin wordt gezocht naar een balans tussen belangen omtrent people (mensen), planet (milieu) en profit (opbrengst).
U kunt ons ook volgen op Twitter.

Meer over UPG...

UPG Nieuws

MELD U NU AAN: Bodemcursus voor verpachters en eigenaren

Het UPG organiseert een zeer interessante cursus duurzaam bodembeheer, speciaal bedoeld voor verpachters en eigenaren! De cursus bestaat uit 4 middagen, waarvan de eerste op 2 april a.s. De kosten bedragen slechts €150,- voor UPG-leden en €200,- voor niet-leden. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen aan upg@grondbezit.nl. Er is plaats voor 20 deelnemers.

Hier kunt u meer lezen over de invulling van de cursus en de cursusdata. We zien uw aanmelding graag tegemoet!

 

()

Lees meer...

Aandacht voor Waterschapsverkiezingen naast de verkiezing voor de Provinciale Staten

Uw waterschap is gediend met een goed, kundig en actief Algemeen Bestuur, ook uit de politieke hoek. Zorg derhalve, dat uw eigen stem niet verloren gaat. Kijk bij het uitbrengen van uw stem ook naar de mogelijke actieve participatie van een politieke partij in het Dagelijks Bestuur van het Waterschap. Het verdient aanbeveling specifiek te kijken naar partijen met drie of meer leden in het AB; met dergelijke groepen kan soliede worden samengewerkt bij het opstellen van een coalitieprogramma voor een alert en actief waterschapsbestuur, dat de veelzijdige wateropgaven ook in toekomst goed vorm en inhoud kan geven. Dus: ga stemmen voor de provinciale Staten en vergeet zeker niet direct aansluitend de AB-leden in uw waterschap met uw stem te steunen!

()

Lees meer...

Grond gezocht voor voedselbos

Kaat Biesemans-Hoogewijs en Marnix Lamers zoeken een stuk grond van minimaal 2 hectare voor een voedselbos in de buurt van Bunnik, Odijk, Langbroek, Cothen, Werkhoven, Driebergen of Doorn. De beste basis voor een voedselbos is een akker / weiland. Een alternatieve optie is om een stuk (naald)bos te transformeren. Graag zouden ze met u in gesprek gaan hierover. 
Voedselbossen zijn veelbelovend voor de toekomst van landbouw, natuur, biodiversiteit, en klimaatadaptatie. Er zijn ook al professionele businesscases ontwikkeld, zie www.voedseluithetbos.nl. Kaat is opgeleid tot hovenier en voedselboswachter, en beschikt over de benodigde kennis voor het ontwerp, aanleg en onderhoud. Marnix is trainer/procesbegeleider en inspirator op het gebied van o.a. communicatie en duurzame waardecreatie. Contact opnemen kan met Marnix Lamers: marnix@nieuwewaardecreaties.nl / 06 15 05 08 24, of Kaat Biesemans-Hoogewijs: kaatbiesewijs@hotmail.com / 06 33 84 38 20

()

Lees meer...

Land gezocht voor natuur-inclusief agrarisch bedrijf

Ricardo Cano Mateo en Anne van Leeuwen zoeken tussen de 5-15 hectare land voor hun natuur-inclusieve boerderij Bodemzicht. Met Bodemzicht willen ze het aanzicht van het platteland grondig veranderen: van verstrekkende monoculturen naar biodiverse en rijke culturele plaatsen die klimaatverandering tegengaan. Bodemzicht wil als productieboerderij een realistisch en winstgevend alternatief neerzetten voor de huidige landbouw en boeren actief uitnodigen het tij te keren. Nieuwsgierig? Meer informatie vindt u op www.bodemzicht.nl en u kunt hen contacteren via bodemzicht@gmail.com.

()

Lees meer...

Uitnodiging startbijeenkomst 'Toekomstbestendig Particulier Grondbeheer'

Met deze flyer willen we u van harte uitnodigen voor de startbijeenkomst ‘Toekomstbestendig Particulier Grondbeheer’ op woensdagavond 6 maart 2019 op Landgoed Sandenburg. Aanmelden kan eenvoudig door een mail te sturen naar upg@grondbezit.nl. Het belooft een inspirerende avond te worden dus wees er snel bij. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en het uitgebreide programma voor deze avond.

()

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

UPG en FPG Kalender

Forum of the Future of Agriculture 2019

9 april 2019

Jaarlijks ELO-congres (www.forumofthefuture.com/en/)

Landelijke Landgoeddag

13 april 2019 - 13 april 2019 | Landgoed Zelle (Hengelo)

Lees meer...

ALV FPG

1 juni 2019 - 1 juni 2019 | Landgoed Junne (Ommen)

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!