Geachte bezoeker

Uw internet browser (Microsoft Internet Explorer) is verouderd. U kan de website bezoeken, maar niet alle functies gebruiken. Zo zal u waarschijnlijk niet kunnen inloggen en geen formulieren kunnen invullen. Wij raden u van harte aan een actuele browser te (laten) installeren op uw computer, ook voor uw eigen veiligheid. Deze site werkt met Safari, Firefox, Google Chrome en Explorer (vanaf versie 8).

Welkom bij het Utrechts Particulier Grondbezit (UPG)

Het UPG verenigt de particuliere eigenaren van landgoederen, landbouwgrond, bos en natuur in de provincie Utrecht. De vereniging zet zich in voor het in stand houden van maatschappelijk waardevol particulier grondbezit en het versterken van duurzaam landbeheer. Hierin wordt gezocht naar een balans tussen belangen omtrent people (mensen), planet (milieu) en profit (opbrengst).
U kunt ons ook volgen op Twitter.

Meer over UPG...

UPG Nieuws

Dag van het Kasteel

Op Tweede Pinksterdag is het weer de Dag van het Kasteel: 21 buitenplaatsen stellen hun tuin of huis open. Het thema dit jaar is Verborgen Verhalen Verteld en verhalen zijn er uiteraard volop! Een heleboel van deze verhalen zijn nog niet bekend bij het grote publiek. Met Verborgen Verhalen Verteld schenkt de Nederlandse Kastelenstichting aandacht aan deze minder bekende kanten van (het leven en werken op) kastelen en buitenplaatsen.

Zie de website van de Dag van het Kasteel voor meer informatie en deelnemende landgoederen.

()

Inbreng 'Doelen overig Water' waterschap Vallei en Veluwe

Waterschap Vallei en Veluwe heeft de zorg voor een gezond en veilig watersysteem voor het gebied tussen IJssel en Utrechtse Heuvelrug. In hun Waterbeheer Programma 2016-2021 (WBP) is afgesproken dat ze in 2018 (ecologische) doelen gaan opstellen voor onze wateren in het beheergebied. De Provincies Gelderland, Overijssel en Utrecht zijn voornemens om deze doelen vast te leggen in de Omgevingsvisie en vraagt daarbij om inbreng van het waterschap. Deze inbreng wil Vallei en Veluwe graag samen met u, als partner in het gebied, leveren. U heeft tot 20 mei om uw reactie te geven op de conceptkaart van het waterschap via https://bit.do/waterdoel.

()

Lees meer...

Bemiddelaar Nationaal Park

Zoals de leden in het heuvelrug gebied al weten heeft het UPG Paul Kindt bereid gevonden de rol van bemiddelaar op zich te nemen bij het proces rondom het Nationaal Park UH. De provincie heeft hiermee ingestemd. Het is enige weken stil geweest omdat de formele opdrachtverlening door de provincie nog moet worden gegeven, maar wij verwachten dat dit ieder moment kan gebeuren.

()

Lees meer...

Verkiezing van de boom van het jaar

SBNL Natuurfonds organiseert in 2018 voor het eerst de verkiezing van De Boom van het Jaar. Iedereen kan zijn of haar favoriete boom daarvoor aanmelden. Dat hoeft niet persé de grootste, oudste of mooiste boom te zijn. Bij deze verkiezing gaat het vooral om het verhaal achter de boom. Het belang van de boom voor zijn omgeving, de maatschappij en zijn geschiedenis. Dat zijn de elementen die belangrijk zijn voor de beoordeling.

()

Lees meer...

Nieuwe Accountmanager Grondeigenaren bij Vallei & Veluwe

Bij het waterschap Vallei en Veluwe is een nieuwe accountmanager TBO's/ grondeigenaren die vanaf nu contactpersoon zal zijn voor UPG en haar leden. Zijn naam is Maarten Veldhuis en u kunt hem bereiken via MVeldhuis@Vallei-Veluwe.nl of 06 – 22104301. Binnenkort zal het UPG ook samen met het GPG een bijeenkomst organiseren waar u persoonlijk kennis met hem kan maken.

()

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

UPG en FPG Kalender

Algemene Ledenvergadering FPG

2 juni 2018 | Hotel Thermen Bussloo

Op 2 juni 2018 houdt de FPG haar Algemene Ledenvergadering.

Lees meer...

Algemene Ledenvergadering UPG

14 juni 2018, 15:00–20:00 | Boerderij de Ahof op Landgoed Appel (Appelsestraat 25, te Nijkerk)

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!