Geachte bezoeker

Uw internet browser (Microsoft Internet Explorer) is verouderd. U kan de website bezoeken, maar niet alle functies gebruiken. Zo zal u waarschijnlijk niet kunnen inloggen en geen formulieren kunnen invullen. Wij raden u van harte aan een actuele browser te (laten) installeren op uw computer, ook voor uw eigen veiligheid. Deze site werkt met Safari, Firefox, Google Chrome en Explorer (vanaf versie 8).

Utrechts Particulier Grondbezit (UPG)


Het UPG verenigt de particuliere eigenaren van landgoederen, landbouwgrond, bos en natuur in de provincie Utrecht. De vereniging zet zich in voor het in stand houden van maatschappelijk waardevol particulier grondbezit en het versterken van duurzaam landbeheer. Hierin wordt gezocht naar een balans tussen belangen omtrent people (mensen), planet (milieu) en profit (opbrengst).

Meer over UPG...

UPG Nieuws

O-gen Open Café - Innovaties en goede ideeën op 14 november

In het eerste café op 14 november gaan we met elkaar op zoek naar de juiste mensen, kennis en financiering om innovaties en goede ideeën te realiseren. Er liggen veel kansen in het buitengebied, die nog niet ontwikkeld zijn tot concrete plannen. De innovatiemakelaars gaan helpen om deze ideeën – van klein tot groot – van de grond te krijgen. 

()

Lees meer...

Symposium 'Bomen over Lanen' van Platform Utrechtse Buitenplaatsen

Met veel plezier nodigt het Platform Utrechtse Buitenplaatsen (PUB) u uit voor hun symposium op donderdag 30 november 2017. De middag zal plaatsvinden op een passende groene locatie, het mooie landgoed De Paltz, eigendom van Utrechts Landschap en waar het Herman van Veen Arts Centrum is gevestigd. Herman van Veen zal het publiek welkom heten en het landgoed introduceren.

()

Lees meer...

Ledenbijeenkomst Duurzame Energie - De rol en het belang van de particuliere grondeigenaren

Wat staat er in de toekomst mogelijk te gebeuren binnen de energietransitie en welke gevolgen kan dit hebben voor grondeigenaren en landschap? Op 6 december organiseert FPG samen met de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters een ledenbijeenkomst over duurzame energie.

()

Lees meer...

Utrecht maakt als eerste provincie extra budget vrij voor toezicht en openstelling

Als eerste provincie maakt Utrecht extra budget vrij om de kosten van openstelling, inclusief het toezicht, te vergoeden aan natuurbeheerders en eigenaren. Het UPG zet zich samen met de FPG en andere partijen al langer in voor een realistische vergoeding en roept de andere provincies op dit goede voorbeeld te volgen.

()

Lees meer...

Een ALV vol verandering

Een nieuw Lid van Verdienste, een nieuwe voorzitter en een nieuwe stafmedewerker voor het UPG; de ALV op 21 juni bij Boerderij de Boerinn in Kamerik stond in het teken van een frisse start. Maar deze vernieuwingsslag ging onvermijdelijk gepaard met afscheid. UPG voorzitter Meta Daniëls nam na 16 jaar bestuur (!) afscheid en werd door FPG voorzitter Roel Robbertsen benoemd tot Lid van Verdienste. Daarnaast werd er afscheid genomen van Diederik Diepenhorst, die 10 jaar als stafmedewerker voor het UPG heeft gewerkt.

Afscheid Meta Daniëls: benoemd tot Lid van Verdienste

()

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

UPG en FPG Kalender

Werkschuurbijeenkomst actieve soortbescherming in de praktijk

1 december 2017 | Kloosterhotel ZIN, Boxtelseweg 58, Vught

In Brabant hebben RAVON en Bosgroep Zuid Nederland ervaring opgedaan met actieve soortenbescherming. Tijdens de Werkschuurbijeenkomst van de VBNE zullen zij hun leermomenten met u delen.

Lees meer...

Najaars ALV 2017

2 december 2017 | Landgoed Kasteel Keppel

Let op: de ALV is verzet naar 2 december 2017

Lees meer...

Ledenbijeenkomst Duurzame Energie - De rol en het belang van de particuliere grondeigenaren

6 december 2017 | Alliander Bellevue, Utrechtseweg 68 te Arnhem

Wat staat er in de toekomst mogelijk te gebeuren binnen de energietransitie en welke gevolgen kan dit hebben voor grondeigenaren en landschap? Op 6 december organiseert FPG samen met de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters een ledenbijeenkomst over duurzame energie.

Lees meer...

Werkschuurbijeenkomst omgaan met jongeren in natuur en landschap

7 december 2017 | De Velthoeve, Zuideresweg 10, Orvelte

Tijdens deze werkschuurbijeenkomst van de VBNE verkent u op interactieve wijze onder leiding van een ervaren jongerendeskundige de belevingswereld van jongeren van 12-25 jaar.

Lees meer...

Werkschuurbijeenkomst wilde zwijnen op komst

8 december 2017 | Wageningen Universiteit, Zaal Lumen, Droevendaalsesteeg 3, Wageningen

In samenwerking met de KNJV organiseert de VBNE op vrijdag 8 december een werkschuurbijeenkomst over wilde zwijnen op komst.

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!