Geachte bezoeker

Uw internet browser (Microsoft Internet Explorer) is verouderd. U kan de website bezoeken, maar niet alle functies gebruiken. Zo zal u waarschijnlijk niet kunnen inloggen en geen formulieren kunnen invullen. Wij raden u van harte aan een actuele browser te (laten) installeren op uw computer, ook voor uw eigen veiligheid. Deze site werkt met Safari, Firefox, Google Chrome en Explorer (vanaf versie 8).

Welkom bij het Utrechts Particulier Grondbezit (UPG)

Het UPG verenigt de particuliere eigenaren van landgoederen, landbouwgrond, bos en natuur in de provincie Utrecht. De vereniging zet zich in voor het in stand houden van maatschappelijk waardevol particulier grondbezit en het versterken van duurzaam landbeheer. Hierin wordt gezocht naar een balans tussen belangen omtrent people (mensen), planet (milieu) en profit (opbrengst).
U kunt ons ook volgen op Twitter.

Meer over UPG...

UPG Nieuws

Uitnodiging startbijeenkomst 'Toekomstbestendig Particulier Grondbeheer'

Met deze flyer willen we u van harte uitnodigen voor de startbijeenkomst ‘Toekomstbestendig Particulier Grondbeheer’ op woensdagavond 6 maart 2019 op Landgoed Sandenburg. Aanmelden kan eenvoudig door een mail te sturen naar upg@grondbezit.nl. Het belooft een inspirerende avond te worden dus wees er snel bij. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en het uitgebreide programma voor deze avond.

()

Lees meer...

Herenboeren Utrecht-Oost zoekt grond voor coöperatieve duurzame landbouw

Een groeiend aantal gepassioneerde bewoners uit Utrecht-Oost zoekt grond om een Herenboerderij op te richten. Een Herenboerderij is een kleinschalige, gemengd agrarische boerderij in eigendom van tweehonderd huishoudens. Op deze boerderij produceert een boer in dienst van de coöperatie op een duurzame manier groente, fruit, aardappelen, vlees en eieren. In de omgeving Utrecht, De Bilt, Zeist, Bunnik, Houten, Odijk zijn we op zoek naar langdurig te pachten grond (10 jaar of langer) van 8 ha tot maximaal zo'n 20 ha, het liefst aaneengesloten. We staan ook open voor koop. We horen graag van u via: herenboeren.utrecht.oost@gmail.com. Kijk ook op herenboeren.nl.

()

Lees meer...

Verkiezingspamflet UPG

Op 20 maart 2019 zullen er weer provinciale statenverkiezingen plaatsvinden. Lees hier het verkiezingspamflet van het UPG!

()

Lees meer...

VACATURE - Verenigingsmanager (junior/ medior)

De Federatie Particulier Grondbezit (FPG) zoekt samen met het Gelders- en Utrechts Particulier Grondbezit (GPG en UPG) een junior/medior Verenigingsmanager!

INTERESSE? We ontvangen je motivatiebrief en CV graag zo spoedig mogelijk per e-mail op fpg@grondbezit.nl. Wil je daarbij vermelden waar je onze vacature hebt gevonden? Sluitingsdatum is 22 februari.

()

Lees meer...

Algemene ledenvergadering UPG, 26-11-2018

Op maandag 26 november 2018 was de, geslaagde, ledenvergadering van het Utrechts Particulier Grondbezit.

()

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

UPG en FPG Kalender

Veldwerkplaats houtoogst en nutriënten op zandgronden

27 februari 2019 - 27 februari 2019 | Zuid-Veluwe

Biomassa als bron voor duurzame energie is hot. Het gebruik van tak- en tophout zou een extra stroom van biomassa kunnen betekenen. Maar veel bosbeheerders maken zich ook zorgen over de bodemvruchtbaarheid van bos op de zandgronden. Door hout uit het bos te halen, haal je nog meer voedingsstoffen als kalium, magnesium en calcium uit het systeem is de redenatie. Is dat wel verantwoord? Hierover gaat deze Veldwerkplaats. Onderzoekers van de Wageningen Universiteit hebben voor verschillende situaties onderzocht hoe die balans uitwerkt. Denk aan verschillende soorten oogstniveaus, verschillende boomsoorten of regionale depositieniveaus. Ook gaan we in op de oorzaken van de eikensterfte, een onderwerp wat hiermee nauw verwant is. Meer info en aanmelden

Organisator: VBNE

Startbijeenkomst 'Toekomstbestendig Particulier Grondbeheer'

6 maart 2019, 19:30–22:30 | Landgoed Sandenburg

U wordt van harte uitgenodigd voor een inspirerende avond, als start van het UPG thema-jaar ‘Toekomstbestendig Particulier Grondbeheer’! Verschillende aspecten rond toekomstbestendigheid in het buitengebied passeren de revue: duurzaam bodembeheer, biodiversiteit, verdienmodellen, natuur-inclusieve landbouw en watermanagement. Lees hier meer!

Forum of the Future of Agriculture 2019

9 april 2019

Jaarlijks ELO-congres (www.forumofthefuture.com/en/)

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!