Geachte bezoeker

Uw internet browser (Microsoft Internet Explorer) is verouderd. U kan de website bezoeken, maar niet alle functies gebruiken. Zo zal u waarschijnlijk niet kunnen inloggen en geen formulieren kunnen invullen. Wij raden u van harte aan een actuele browser te (laten) installeren op uw computer, ook voor uw eigen veiligheid. Deze site werkt met Safari, Firefox, Google Chrome en Explorer (vanaf versie 8).

Welkom bij het Utrechts Particulier Grondbezit (UPG)

Het UPG verenigt de particuliere eigenaren van landgoederen, landbouwgrond, bos en natuur in de provincie Utrecht. De vereniging zet zich in voor het in stand houden van maatschappelijk waardevol particulier grondbezit en het versterken van duurzaam landbeheer. Hierin wordt gezocht naar een balans tussen belangen omtrent people (mensen), planet (milieu) en profit (opbrengst).
U kunt ons ook volgen op Twitter.

Meer over UPG...

UPG Nieuws

Nieuw subsidie-project Kleine Landschapselementen

Het UPG tekende afgelopen week de nieuwe Samenwerkingsovereenkomst van een platform dat het buitengebied mooier en biodiverser maakt door het aanleggen of herstellen van kleine landschapselementen. Dat zijn bijvoorbeeld poelen, lanen, knotwilgen, houtwallen en bosjes. Het platform biedt eigenaren de kans om vergoeding te krijgen voor aanleg en herstel.

()

Lees meer...

Coalitieakkoord – belangrijke punten voor UPG leden

Op woensdag 29 mei hebben de onderhandelaars van GroenLinks, CDA, D66, PvdA en ChristenUnie, het coalitieakkoord ‘Nieuwe energie voor Utrecht’ gepresenteerd, het UPG ziet potentie in de voorstellen. In het coalitieakkoord staan de plannen voor de komende collegeperiode 2019-2023. De afgelopen maanden heeft het UPG een verkiezingspamflet en een brief aan de formateur met aanbevelingen, verzoeken en suggesties voor het nieuwe college gestuurd. Ook is het UPG aanwezig geweest bij een Meedenksessie op 8 mei om input te leveren. Onder de 'lees meer' knop vindt u een aantal relevante zaken uit het akkoord.

()

Lees meer...

VACATURE: Beleidsmedewerker en eventmanager buitengebied, Utrecht/ Gelderland

Voor Gelderland en Utrecht (GPG en UPG) zijn wij op zoek naar een Beleidsmedewerker en eventmanager buitengebiedBent of kent u iemand voor deze mooie baan in een leuk en jong team? Lees hier dan meer over de functie!

Reageren kan tot uiterlijk 10 juni 2019 door een sollicitatiebrief en CV te sturen naar fpg@grondbezit.nl.

()

Lees meer...

Meer samenwerking op Handhaving en Toezicht

Handhavers en toezichthouders gaan meer samenwerken om dreigende verloedering in de Utrechtse natuurgebieden een halt toe te roepen. Een coalitie van de provincie, RUD, natuurbeheerders en particuliere landgoedeigenaren gaan provinciebreed de inzet van BOA’s op elkaar afstemmen. Gezamenlijk bepalen ze voortaan jaarlijks hun speerpunten. Voor dit jaar zijn dat (tuin)afvalstort, stropen, loslopende honden, mountainbikers, ruiters en motorcrossers en naleving van de openstellingsregels van natuurterreinen.

()

Lees meer...

Nieuwe aankoopsubsidieregeling voor nieuwe natuur

Met een subsidie van 85 procent van de agrarische waarde geeft de provincie Utrecht de aanleg van nieuwe natuur een impuls. Voorwaarde is wel dat de grond binnen het Natuurnetwerk Nederland (NNN) ligt. Uiteindelijk wil de provincie Utrecht nog zo’n 700 hectare nieuwe natuur toevoegen aan de huidige ruim 30.000 hectare natuur in de provincie.

()

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

UPG en FPG Kalender

Ledenbijeenkomst Pacht

10 september 2019, 18:00–21:30 | Landgoed Anderstein, Maarsbergen

Op 10 september organiseren we onze jaarlijkse Ledenbijeenkomst Pacht. Centraal staat de FPG-reactie bij de pachtbrief van minister Schouten (LNV) en de pachtnormen 2019. Na de pauze spreekt advocaat Els Harbers over de gevolgen van de uitspraak van het Pachthof over de waardeverdeling van fosfaatrechten. Vooraf is de mogelijkheid te dineren. 

Lees meer...

Family Owned Heritage Houses

24 september 2019 | Brussel, België

Onze Europese organisatie ELO organiseert op 24 september haar conferentie over 'Family Owned Heritage Houses' in Brussel. Centraal staan de uitkomsten van de breed uitgezette enquête en de beleidsaanbevelingen daarbij. Klik op deze link en lees verder.

Family Owned Heritage Houses

24 september 2019 | Brussel, België

Onze Europese organisatie ELO organiseert op 24 september haar conferentie over 'Family Owned Heritage Houses' in Brussel. Centraal staan de uitkomsten van de breed uitgezette enquête en de beleidsaanbevelingen daarbij. Klik op deze link en lees verder .

Beheerdersdag VBNE

27 september 2019 | Landgoed Mariënwaerdt (Beesd)

Op vrijdag 27 september vindt de 11e editie plaats van de Beheerdersdag, dé kennis- en netwerkdag voor beheerders van bos en natuur.

Lees meer...

Landgoeddag

3 oktober 2019 | Landgoed Vilsteren

Save-the-date
De Landgoeddag wordt op 3 oktober samen met Soil4u georganiseerd op Landgoed Vilsteren.

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!