Geachte bezoeker

Uw internet browser (Microsoft Internet Explorer) is verouderd. U kan de website bezoeken, maar niet alle functies gebruiken. Zo zal u waarschijnlijk niet kunnen inloggen en geen formulieren kunnen invullen. Wij raden u van harte aan een actuele browser te (laten) installeren op uw computer, ook voor uw eigen veiligheid. Deze site werkt met Safari, Firefox, Google Chrome en Explorer (vanaf versie 8).

Zeeuws Particulier Grondbezit (ZPG)

Het Zeeuws Particulier Grondbezit (ZPG) is de jongste afdeling binnen de Federatie Particulier Grondbezit. Onze leden hebben voor een groot deel agrarische eigendommen, maar ook eigenaren van historische landgoederen, nieuwe landgoederen en natuurterreinen zijn lid. ZPG heeft een actief bestuur met een belangrijk netwerk. Er is een goede samenwerking met Provincie en de Zeeuwse partners.

Meer over ZPG...

ZPG Nieuws

Bezoek aan Loverendale en Ipenoord
Gedeputeerde van der velde en Dijkgraaf Poppelaars in gesprek met Zeeuwse Grondeigenaren

Op zaterdag 28 mei jl heeft de Algemene Ledenvergadering van het ZPG plaatsgevonden op Buitenplaats Ipenoord, nabij Oostkapelle. Er waren zo’n 30 leden die deelnamen aan de ALV.  Daarnaast waren er een aantal andere genodigden aanwezig, waaronder gedeputeerde Dick van der Velde namens de provincie, dijkgraaf Toine Poppelaars namens het waterschap en Miranda Braspennincx, adviseur van de provincie Zeeland op het gebied van stikstof.

()

Lees meer...

Excursie Ipenoord en Loverendale
Waterhouderij en Gebiedsgerichte aanpak Walcheren

Op 28 mei organiseert ZPG haar ledenvergadering. Het belooft een leerzame netwerkdag te worden, gericht op versterking van het eigendom en beheer in het buitengebied. U vindt het programma in de uitnodiging. Graag vooraf aanmelden. Voor leden zijn er geen kosten.

()

Lees meer...

ledenvergadering in Zeeuws-Vlaanderen
Bezoek project Waterdunen

Leden en relaties van ZPG worden van harte uitgenodigd voor de ledenvergadering van het ZPG op zaterdag 4 september a.s. welke, conform de RIVM-richtlijnen, gehouden wordt in Zeeuws-Vlaanderen.

We komen samen in Breskens, aanvang vergadering 11.00 uur. U wordt verwacht in paviljoen Loods 10 aan de Nieuwesluisweg 50; 4511 RE Breskens

()

Lees meer...

FBE Zeeland zoekt een beleidsmedewerker

Om te zorgen dat het faunabeheer in Zeeland in goede banen wordt geleid is jouw juridische expertise meer dan welkom binnen het team. Je krijgt een grote mate van zelfstandigheid én de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen als beleidsmedewerker. 

 www.faunabeheereenheid.nl/zeeland/NIEUWS/ArticleID/21510/VACATURE-BELEIDSMEDEWERKER-FAUNABEHEER-FBE-ZEELAND

()

Bijeenkomst ZPG en Provincie: Gebiedstafel Zeeuwse Omgevingsvisie
Welke bouwstenen zijn van belang voor grondeigenaren?

Denkt u mee in de laatste fase van de Zeeuwse Omgevingsvisie 2021?

Verschillende overheden en maatschappelijke organisaties hebben de afgelopen tijd gewerkt aan de Zeeuwse Omgevingsvisie. De Provincie Zeeland is zover dat zij uw mening wil weten over de conceptversie van de Zeeuwse Omgevingsvisie. 

Daarom willen we u uitnodigen voor een toelichting op de Zeeuwse Omgevingsvisie, op woensdag 24 februari a.s., van 20:00 tot uiterlijk 21:30 uur

De bijeenkomst is digitaal en deels interactief, zie het programma.

()

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

ZPG en FPG Kalender

FPG-ALV Familiedag

2 juli 2022, 13:30–18:00 | NPHV, Park Paviljoen

We nodigen u uit voor de FPG-ALV Familiedag in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Een avontuurlijke zaterdagmiddag speciaal voor FPG-leden met het gezin. Terwijl ouders worden bijgepraat over onze actuele thema's kunnen de kinderen (onder begeleiding) struinen in het Museonder.

Lees meer...

Webinar NSW: Actuele stand van zaken

4 juli 2022, 19:30–21:00 | Online

FPG organiseert dit jaar twee webinars over de Natuurschoonwet 1928. Deel I vóór de zomer; De actuele stand van zaken anderhalf jaar na het nieuwe rangschikkingsbesluit. Deel II na de zomer: NSW en opvolging.

Lees meer...

Ledenbijeenkomst grondeigenaren Zeeland (voorlopig)

17 november 2022, 16:30–19:30 | De Merelhoeve

Eigenaren en beheerders van gronden in Zeeland zijn van harte welkom.

Na de inleidingen kan gebruik worden gemaakt van de gezamenlijke maaltijd.

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!