Geachte bezoeker

Uw internet browser (Microsoft Internet Explorer) is verouderd. U kan de website bezoeken, maar niet alle functies gebruiken. Zo zal u waarschijnlijk niet kunnen inloggen en geen formulieren kunnen invullen. Wij raden u van harte aan een actuele browser te (laten) installeren op uw computer, ook voor uw eigen veiligheid. Deze site werkt met Safari, Firefox, Google Chrome en Explorer (vanaf versie 8).

Zeeuws Particulier Grondbezit (ZPG)

Het Zeeuws Particulier Grondbezit (ZPG) is de jongste afdeling binnen de Federatie Particulier Grondbezit. Onze leden hebben voor een groot deel agrarische eigendommen, maar ook eigenaren van historische landgoederen, nieuwe landgoederen en natuurterreinen zijn lid. ZPG heeft een actief bestuur met een belangrijk netwerk. Er is een goede samenwerking met Provincie en de Zeeuwse partners.

Meer over ZPG...

ZPG Nieuws

Bijeenkomst ZPG en Provincie: Gebiedstafel Zeeuwse Omgevingsvisie
Welke bouwstenen zijn van belang voor grondeigenaren?

Denkt u mee in de laatste fase van de Zeeuwse Omgevingsvisie 2021?

Verschillende overheden en maatschappelijke organisaties hebben de afgelopen tijd gewerkt aan de Zeeuwse Omgevingsvisie. De Provincie Zeeland is zover dat zij uw mening wil weten over de conceptversie van de Zeeuwse Omgevingsvisie. 

Daarom willen we u uitnodigen voor een toelichting op de Zeeuwse Omgevingsvisie, op woensdag 24 februari a.s., van 20:00 tot uiterlijk 21:30 uur

De bijeenkomst is digitaal en deels interactief, zie het programma.

()

Lees meer...

Nieuwe FBE bestuurder namens ZPG
Coen Rutgers volgt Leo Klompe op

Op de eerste FBE bijeenkomst weer aan tafel stond de opvolging van Leo Klompe op de agenda. Leo werd vanochtend door de voorzitter geprezen om zijn betrokkenheid met de mensen 'in het veld' en de WBE's.

()

Lees meer...

Ledenbijeenkomsten gaan naar het najaar
Digitale belangenbehartiging

Het zijn bijzondere tijden, wij hopen dat u allen in goede gezondheid bent en dat u zakelijk zicht blijft houden op herstel. Eerder hebben we gemeld dat we de ZPG juni vergadering doorschuiven naar een nadere datum in het najaar. Graag gaan wij dan met u in gesprek, o.a. over de continuïteit van uw ondernemingen, de droogteproblematiek en de Zeeuwse en landelijke ontwikkelingen.

()

Lees meer...

Zeeuwse pilot handhaving

 
Samen met de Regionale Uitvoeringsdienst en provincie zijn TBO's en particuliere eigenaren een Zeeuwse pilot gestart.

()

Lees meer...

ZPG leeft mee; bijeenkomsten uitgesteld!

 
Ook de provincie Zeeland wordt zwaar getroffen door de coronacrisis. Voorop staat ieders gezondheid. Uiteraard volgen wij de landelijke richtlijnen en nemen onze verantwoordelijkheid. De ledenvergadering met excursie, op 20 juni, gaat NIET door. De ALV schuiven we door naar 19 november, in de Merelhoeve.

 

()

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

ZPG en FPG Kalender

Informatiebijeenkomst financiering woonhuismonumenten

11 maart 2021, 13:00–14:15 | Online

FPG organiseert, in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), de (FPMe) en het Restauratiefonds een digitale informatiebijeenkomst over financieringsmogelijkheden voor woonhuismonumenten. Hierbij valt te denken aan de nieuwe woonhuissubsidie en andere financieringsmogelijkheden.

Lees meer...

Webinar: Tot de bodem!

19 maart 2021, 10:00–12:00 | Online

FPG organiseert dit voorjaar een webinar over bodembeheer, en specifiek het gebruik van de Open Bodem Index. Daarbij komen naast de Open Bodem Index, optimale bodembeheerpraktijken en kansen in de markt aan bod.

Lees meer...

Forum for the Future of Agriculture

23 maart 2021 | Online

FFA2021 Annual Conference - Food System Renewal (link)

Ledenbijeenkomst Stikstofbeleid

8 april 2021, 15:00–17:00 | Online

In december 2020 nam de Tweede Kamer de stikstofwet aan. FPG organiseert hierover een ledenbijeenkomst.

Lees meer...

Landgoeddag

16 april 2021

De FPG Landgoeddag zal in het voorjaar van 2021 online plaatsvinden. Het thema is Recreatie en Toerisme – de Lusten en de Lasten. Binnenkort meer!

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!