Geachte bezoeker

Uw internet browser (Microsoft Internet Explorer) is verouderd. U kan de website bezoeken, maar niet alle functies gebruiken. Zo zal u waarschijnlijk niet kunnen inloggen en geen formulieren kunnen invullen. Wij raden u van harte aan een actuele browser te (laten) installeren op uw computer, ook voor uw eigen veiligheid. Deze site werkt met Safari, Firefox, Google Chrome en Explorer (vanaf versie 8).

Gelders Particulier Grondbezit (GPG)

Het Gelders Particulier Grondbezit (GPG) verenigt de particuliere eigenaren van het buitengebied van Gelderland. Het gaat om eigenaren van landbouwgronden, bossen en natuur, vaak in een rijke schakering: een verweven landschap met een hoge biodiversiteit, gepositioneerd tussen de grootschalige landbouw en de grootschalige 'wilde' natuur. Het GPG is, naast de georganiseerde landbouw en de natuurbescherming, een belangrijke speler in het buitengebied.

Samen sterk: nationaal en internationaal opereren
De provinciale verenigingen zijn onderdeel van de Federatie Particulier Grondbezit. Deze landelijke organisatie is dé spreekbuis van particuliere landeigenaren in Nederland en gesprekspartner van de centrale overheid in Den Haag en van Europese organisaties in Brussel. Onderwerpen die het regionale of provinciale niveau overstijgen kunnen zo nationaal en internationaal worden opgepakt.

Meer over GPG...

GPG Nieuws

Nieuwe accountmanager grondeigenaren bij Waterschap Vallei & Veluwe

Bij het waterschap Vallei en Veluwe is een nieuwe accountmanager TBO's/ grondeigenaren die vanaf nu contactpersoon zal zijn voor de leden van GPG en UPG. Zijn naam is Maarten Veldhuis en u kunt hem bereiken via MVeldhuis@Vallei-Veluwe.nl of 06 – 22104301. Binnenkort zal GPG samen met UPG een bijeenkomst organiseren waar u persoonlijk kennis met hem kan maken.

()

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

GPG Nieuwsbrief

De GPG Nieuwsbrieven kunt u lezen als u bent ingelogd als lid bij Mijn FPG (linker kolom). Hebt u nog geen inloggegevens? Vraag ze op via fpg@grondbezit.nl.

GPG en FPG Kalender

Cursus: Haal voedsel uit het bos

17 maart 2018 - 3 november 2018

Na een succesvol cursusjaar wordt er in 2018 wederom een intensieve voedselboscursus gegeven die zich richt de uitgangssituatie van landgoederen. Het leren denken als een voedselbosontwerper biedt nieuwe strategische inzichten om bosbouwpercelen, tuinen en parken op ecologische wijze productief te maken en te herstellen. Onder leiding van Wouter van Eck en Fransjan de Waard leer je om een advies-, inrichtings- en beplantingsplan te maken voor je eigen terrein.
 

Lees meer...

Kastelen en buitenplaatsen: wat laat u zien?

23 april 2018, 09:30–18:00 | Kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1 te Ammerzoden

Studiedag van de sKBL. In de afgelopen jaren is de belangstelling voor landgoederen, kastelen en buitenplaatsen toegenomen. Hierbij kunnen belangen van financiën, veiligheid en privacy conflicteren, waarbij de vraag rijst: wat laat u zien? Hoe ver gaat u in uw openheid? Welke afwegingen maakt u? Wat is wel en niet interessant om te delen? Meer informatie vindt u op de website van de sKBL. 

Algemene Ledenvergadering

2 juni 2018 | Leisurelands, recreatiegebied Bussloo (Voorst)

Vooraankondiging. Programma volgt zo spoedig mogelijk.

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!