Geachte bezoeker

Uw internet browser (Microsoft Internet Explorer) is verouderd. U kan de website bezoeken, maar niet alle functies gebruiken. Zo zal u waarschijnlijk niet kunnen inloggen en geen formulieren kunnen invullen. Wij raden u van harte aan een actuele browser te (laten) installeren op uw computer, ook voor uw eigen veiligheid. Deze site werkt met Safari, Firefox, Google Chrome en Explorer (vanaf versie 8).

Gelders Particulier Grondbezit (GPG)

Het Gelders Particulier Grondbezit (GPG) verenigt de particuliere eigenaren van het buitengebied van Gelderland. Het gaat om eigenaren van landbouwgronden, bossen en natuur, vaak in een rijke schakering: een verweven landschap met een hoge biodiversiteit, gepositioneerd tussen de grootschalige landbouw en de grootschalige 'wilde' natuur. Het GPG is, naast de georganiseerde landbouw en de natuurbescherming, een belangrijke speler in het buitengebied.

Samen sterk: nationaal en internationaal opereren
De provinciale verenigingen zijn onderdeel van de Federatie Particulier Grondbezit. Deze landelijke organisatie is dé spreekbuis van particuliere landeigenaren in Nederland en gesprekspartner van de centrale overheid in Den Haag en van Europese organisaties in Brussel. Onderwerpen die het regionale of provinciale niveau overstijgen kunnen zo nationaal en internationaal worden opgepakt.

Meer over GPG...

GPG Nieuws

Provincie Gelderland toont flexibiliteit in coronacrisis

Het College van Gedeputeerde Staten toont begrip voor de lastige situatie waar sommige terreineigenaren zich momenteel in bevinden door de gevolgen van de coronacrisis. Dit gebaar maakt het College na gesprekken met het GPG over de financiële gevolgen van de coronacrisis voor terreineigenaren bij de uitvoer van de SNL-beheerverplichtingen.

()

Lees meer...

Leden helpen leden

Wij GPG-leden bezitten samen een schat aan kennis en ervaring. Zou het niet mooi zijn om die te delen met onze mede-leden? Advies geven of om advies vragen? Zo hoeft niet iedereen telkens het wiel opnieuw uit te vinden. Vertel daarom hier uw verhaal of stel een vraag. En reageer vooral op de kwesties die hier door uw collega’s aan de orde worden gesteld, want van elkaar kunnen we leren. Dat kan via gpg@grondbezit.nl of 06-83177028 . Bij voldoende inbreng kunnen we alle vragen en antwoorden gebundeld op de site zetten.

()

Lees meer...

Subsidie functioneel erfgoed beschikbaar voor gehele Gelderse erfgoedcollectie

DOOR BAS VAN GERWEN  De provincie Gelderland zal de subsidie functioneel erfgoed niet langer alleen beperken tot de ‘parels’, zo staat in het onlangs gepresenteerde kader voor de nieuwe regeling. Alle eigenaren met provinciaal of gemeentelijk erfgoed kunnen steun aanvragen. Dit is een belangrijk punt waar het GPG zich hard voor maakt.

()

Lees meer...

Gevolgen coronamaatregelen voor particuliere terreineigenaren

DOOR BAS VAN GERWEN  De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben grote gevolgen voor de hele maatschappij. Ook particuliere terreineigenaren worden op veel verschillende manieren hard geraakt. Het GPG heeft de afgelopen weken veel contact gehad met leden die op enigerlei wijze getroffen worden door de maatregelen.

()

Lees meer...

In memoriam Jaap van den Briel

DOOR JET VAN DEN TOORN  Het is alweer enige tijd geleden dat het bericht ons bereikte van het onverwachte overlijden van Jaap van den Briel op 14 december 2019. Vanwege de coronaperikelen kan ik daar op deze plek nu pas aandacht aan besteden. De wat oudere garde zal zich deze voorganger van Bas zeker herinneren als een aimabel en deskundig contact bij het GPG.

()

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

GPG Nieuwsbrief

De GPG Nieuwsbrieven kunt u lezen als u bent ingelogd als lid bij Mijn FPG (linker kolom). Hebt u nog geen inloggegevens? Vraag ze op via fpg@grondbezit.nl.

GPG en FPG Kalender

Algemene Ledenvergadering FPG

28 november 2020

Het programma voor de dag, waarin naast de ALV een actueel thema wordt belicht, volgt binnenkort. 

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!