Geachte bezoeker

Uw internet browser (Microsoft Internet Explorer) is verouderd. U kan de website bezoeken, maar niet alle functies gebruiken. Zo zal u waarschijnlijk niet kunnen inloggen en geen formulieren kunnen invullen. Wij raden u van harte aan een actuele browser te (laten) installeren op uw computer, ook voor uw eigen veiligheid. Deze site werkt met Safari, Firefox, Google Chrome en Explorer (vanaf versie 8).

Gelders Particulier Grondbezit (GPG)

Het Gelders Particulier Grondbezit (GPG) verenigt de particuliere eigenaren van het buitengebied van Gelderland. Het gaat om eigenaren van landbouwgronden, bossen en natuur, vaak in een rijke schakering: een verweven landschap met een hoge biodiversiteit, gepositioneerd tussen de grootschalige landbouw en de grootschalige 'wilde' natuur. Het GPG is, naast de georganiseerde landbouw en de natuurbescherming, een belangrijke speler in het buitengebied.

Samen sterk: nationaal en internationaal opereren
De provinciale verenigingen zijn onderdeel van de Federatie Particulier Grondbezit. Deze landelijke organisatie is dé spreekbuis van particuliere landeigenaren in Nederland en gesprekspartner van de centrale overheid in Den Haag en van Europese organisaties in Brussel. Onderwerpen die het regionale of provinciale niveau overstijgen kunnen zo nationaal en internationaal worden opgepakt.

Meer over GPG...

GPG Nieuws

Project Oorlog in Arcadië, 1940-1945

DOOR AGAVE KRUIJSSEN  Het Gelders Genootschap, de Nederlandse Kastelenstichting Kenniscentrum voor Kasteel en Buitenplaats, en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed starten in 2019 Oorlog in Arcadië, 1940-1945, een project over kastelen, buitenplaatsen en landgoederen in de Tweede Wereldoorlog.

()

Lees meer...

GPG-leden in gesprek met de ELO over natuurbeleid Nederland

DOOR BAS VAN GERWEN  In samenwerking met de Amerikaanse ngo The Nature Conservancy is de European Landowners’ Organization (ELO) bezig met een tour door de Europese Unie om de overeenkomsten en discrepanties in het natuurbeleid van de verschillende lidstaten in beeld te brengen. Op 6 maart 2019 heeft het GPG in het kader van dit project een discussiegroep bij elkaar gebracht om middels een open gesprek het Nederlandse natuurbeleid te bespreken.

()

Lees meer...

Subsidieplafond Behoud prioritaire soorten in juni mogelijk opgehoogd

DOOR BAS VAN GERWEN  In Gelderland zijn 75 planten- en diersoorten die dreigen te verdwijnen. Deze prioritaire soorten staan genoemd in de Beleidsnota Actieve Soortenbescherming. Wilt u maatregelen nemen om deze planten en dieren te behouden? Op dit moment is het subsidieplafond voor deze regeling bereikt, maar mogelijk wordt dat in juni opgehoogd, waardoor u weer subsidie kunt aanvragen. Hierover zullen wij u uiteraard op de hoogte houden.

()

Lees meer...

Leden helpen leden: Wandelroutes te koop

DOOR JET VAN DEN TOORN  De professionele wandelroutemaker heeft zijn intrede op ons landgoed gedaan. Op wandelzoekpagina.nl verkoopt hij allerhande wandelingen, waarbij hij ook privéterreinen niet schuwt. 

()

Lees meer...

Cora Verweij neemt afscheid

Beste GPG-leden,

Donderdag 18 april was mijn laatste werkdag voor het GPG. Na twee weken vakantie begin ik op 6 mei bij mijn nieuwe werkgever, de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters in Wageningen (NVR). Gelukkig houd ik daarbij een connectie met de landgoederen.

()

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

GPG Nieuwsbrief

De GPG Nieuwsbrieven kunt u lezen als u bent ingelogd als lid bij Mijn FPG (linker kolom). Hebt u nog geen inloggegevens? Vraag ze op via fpg@grondbezit.nl.

GPG en FPG Kalender

Ledenbijeenkomst Pacht

10 september 2019, 18:00–21:30 | Landgoed Anderstein, Maarsbergen

Op 10 september organiseren we onze jaarlijkse Ledenbijeenkomst Pacht. Centraal staat de FPG-reactie bij de pachtbrief van minister Schouten (LNV) en de pachtnormen 2019. Na de pauze spreekt advocaat Els Harbers over de gevolgen van de uitspraak van het Pachthof over de waardeverdeling van fosfaatrechten. Vooraf is de mogelijkheid te dineren. 

Lees meer...

Family Owned Heritage Houses

24 september 2019 | Brussel, België

Onze Europese organisatie ELO organiseert op 24 september haar conferentie over 'Family Owned Heritage Houses' in Brussel. Centraal staan de uitkomsten van de breed uitgezette enquête en de beleidsaanbevelingen daarbij. Klik op deze link en lees verder.

Beheerdersdag VBNE

27 september 2019 | Landgoed Mariënwaerdt (Beesd)

Op vrijdag 27 september vindt de 11e editie plaats van de Beheerdersdag, dé kennis- en netwerkdag voor beheerders van bos en natuur.

Lees meer...

Landgoeddag

3 oktober 2019 | Landgoed Vilsteren

Save-the-date
De Landgoeddag wordt op 3 oktober samen met Soil4u georganiseerd op Landgoed Vilsteren.

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!