Geachte bezoeker

Uw internet browser (Microsoft Internet Explorer) is verouderd. U kan de website bezoeken, maar niet alle functies gebruiken. Zo zal u waarschijnlijk niet kunnen inloggen en geen formulieren kunnen invullen. Wij raden u van harte aan een actuele browser te (laten) installeren op uw computer, ook voor uw eigen veiligheid. Deze site werkt met Safari, Firefox, Google Chrome en Explorer (vanaf versie 8).

Gelders Particulier Grondbezit (GPG)

Het Gelders Particulier Grondbezit (GPG) verenigt de particuliere eigenaren van het buitengebied van Gelderland. Het gaat om eigenaren van landbouwgronden, bossen en natuur, vaak in een rijke schakering: een verweven landschap met een hoge biodiversiteit, gepositioneerd tussen de grootschalige landbouw en de grootschalige 'wilde' natuur. Het GPG is, naast de georganiseerde landbouw en de natuurbescherming, een belangrijke speler in het buitengebied.

Samen sterk: nationaal en internationaal opereren
De provinciale verenigingen zijn onderdeel van de Federatie Particulier Grondbezit. Deze landelijke organisatie is dé spreekbuis van particuliere landeigenaren in Nederland en gesprekspartner van de centrale overheid in Den Haag en van Europese organisaties in Brussel. Onderwerpen die het regionale of provinciale niveau overstijgen kunnen zo nationaal en internationaal worden opgepakt.

Meer over GPG...

GPG Nieuws

€ 75.000 voor landschapsprojecten Oost-Nederland

SBNL Natuurfonds (voorheen: SBNL) trekt 75.000 euro uit voor ondersteuning aan landschapsprojecten in Overijssel en het gebied ten oosten van de IJssel in Gelderland (Achterhoek en Liemers).  Particuliere eigenaren van landgoederen en natuurterreinen, Agrarische Natuurverenigingen of andere organisaties op het gebied van natuur- en landschapsbeheer kunnen voor deze ondersteuning in aanmerking komen. Nieuwe aanvragers maken daarbij extra kans.

()

Lees meer...

Historische buitenplaatsen en landgoederen op de kaart

Tijdens de ledenbijeenkomst Omgevingswet op 30 mei j.l. is de aandacht gevestigd op het project van het Gelders Genootschap waarmee landgoederen in kaart worden gebracht. Daarbij is úw hulp nodig!

()

Lees meer...

BBL verkoopt landbouwgrond

Bureau Beheer Landbouwgronden (BBL) start een grootschalige verkoop van bijna 2.000 ha. grond, verdeeld over 1.200 percelen. Belangstellenden kunnen op deze percelen bieden.

()

Lees meer...

Natuurbegraven

DOOR ADRIAAN PRINS  Provinciale Staten hebben het beleid voor natuurbegraven in het GNN vastgesteld. De dichtheid van graven is vastgesteld op 50 per hectare. Voor de ontwikkeling van een natuurbegraafplaats moet wel natuur gecompenseerd worden. Per 150 graven (dus min. 3 ha natuurbegraafplaats) moet 1 ha nieuwe natuur worden aangelegd of 5 ha nieuwe natuur kwalitatief worden verbeterd.

()

Lees meer...

Onder de leden

DOOR ADRIAAN PRINS  In deze rubriek lichten we een aantal zaken uit waarvoor leden in de achterliggende periode aandacht of hulp hebben gevraagd. Deze keer komen wildrasters, openstellingsborden en een duistere subsidieafwijzing aan bod. Als u naar aanleiding van deze verhalen ook uw ervaringen zou willen delen, kunt u dat doen via gpg@grondbezit.nl of 0318-578559.

()

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

GPG Nieuwsbrief

De GPG Nieuwsbrieven kunt u lezen als u bent ingelogd als lid bij Mijn FPG (linker kolom). Hebt u nog geen inloggegevens? Vraag ze op via fpg@grondbezit.nl.

GPG en FPG Kalender

Beheerdersdag

29 september 2017 | Heerlijkheid Mariënwaerdt

Dé jaarlijkse kennis- en netwerkdag over bos- en natuurbeheer. De FPG is partner van de Beheerdersdag en zal onder andere een workshop geven: "De kracht van het landgoedmodel." Tickets zijn vanaf nu beschikbaar. Meer actuele informatie via www.beheerdersdag.nl

Rentmeesterdag 2017

6 oktober 2017 | Abdij Sion, Vulikerweg 6, Diepenveen


Symposium 'Rentmeester van de toekomst'

750 jaar volharding en verandering

750 jaar
IJssellandschap viert haar 750e verjaardag. Dat vieren wij met het symposium ‘Rentmeester van de toekomst’.

Hoe word jij rentmeester van de toekomst?

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!