Geachte bezoeker

Uw internet browser (Microsoft Internet Explorer) is verouderd. U kan de website bezoeken, maar niet alle functies gebruiken. Zo zal u waarschijnlijk niet kunnen inloggen en geen formulieren kunnen invullen. Wij raden u van harte aan een actuele browser te (laten) installeren op uw computer, ook voor uw eigen veiligheid. Deze site werkt met Safari, Firefox, Google Chrome en Explorer (vanaf versie 8).

Gelders Particulier Grondbezit (GPG)

Het Gelders Particulier Grondbezit (GPG) verenigt de particuliere eigenaren van het buitengebied van Gelderland. Het gaat om eigenaren van landbouwgronden, bossen en natuur, vaak in een rijke schakering: een verweven landschap met een hoge biodiversiteit, gepositioneerd tussen de grootschalige landbouw en de grootschalige 'wilde' natuur. Het GPG is, naast de georganiseerde landbouw en de natuurbescherming, een belangrijke speler in het buitengebied.

Samen sterk: nationaal en internationaal opereren
De provinciale verenigingen zijn onderdeel van de Federatie Particulier Grondbezit. Deze landelijke organisatie is dé spreekbuis van particuliere landeigenaren in Nederland en gesprekspartner van de centrale overheid in Den Haag en van Europese organisaties in Brussel. Onderwerpen die het regionale of provinciale niveau overstijgen kunnen zo nationaal en internationaal worden opgepakt.

Meer over GPG...

GPG Nieuws

Leden helpen leden

Wij GPG-leden bezitten samen een schat aan kennis en ervaring. Zou het niet mooi zijn om die te delen met onze mede-leden? Advies geven of om advies vragen? Zo hoeft niet iedereen telkens het wiel opnieuw uit te vinden. Vertel daarom hier uw verhaal of stel een vraag. En reageer vooral op de kwesties die hier door uw collega’s aan de orde worden gesteld, want van elkaar kunnen we leren. Dat kan via gpg@grondbezit.nl of 0318-578559. Bij voldoende inbreng kunnen we alle vragen en antwoorden gebundeld op de site zetten.

()

Lees meer...

Algemene Ledenvergadering

DOOR BAS VAN GERWEN Op donderdag 6 juni 2019 kwamen we voor onze voorjaars-ALV bij elkaar op het prachtige landgoed Schovenhorst. Dit landgoed staat, onder andere, bekend om zijn indrukwekkende bomentuin, die al in 1848 door de stichter van het landgoed, mr. J.H. Schober, is opgezet.

(Let op: het volledige artikel met de notulen van de vergadering is enkel toegankelijk als u bent ingelogd met uw FPG-inloggegevens).

()

Uw bestuur in de praktijk

In deze rubriek vertellen de bestuursleden waarvoor zij zich zoal voor het GPG inzetten. Aan bod komen de komst van de wolf en het gebruik van biomassa. Als u naar aanleiding hiervan uw ervaringen wilt delen, kunt u dat doen via gpg@grondbezit.nl of 0318-578559.[

()

Lees meer...

Succesvolle inspiratiemiddag Innovatieve bedrijfsmodellen NIL

DOOR BAS VAN GERWENOp 26 juni 2019 brachten het GPG en het UPG een bezoek aan het biologische melkveebedrijf Veld en Beek. Het GPG organiseerde deze goedbezochte middag in het kader van het project Natuurinclusieve landbouw. Een viertal sprekers spraken over de mogelijkheden en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van verdienmodellen voor natuurinclusieve landbouw.

 

()

Lees meer...

Coalitieakkoord ‘Samen voor Gelderland’ en de inzet van het GPG

DOOR BAS VAN GERWEN Nadat wij in de aanloop naar de verkiezingen ons flink ingezet hebben om onze gezamenlijke belangen voor het voetlicht te brengen, was het afwachten welke uitslag er uit de stembus kwam rollen. Na de, waarschijnlijk erg lastige, onderhandelingen is er een coalitie tot stand gekomen met maar liefst zes partijen. De komende vier jaar zal de Gelderse coalitie gevormd worden door VVD, CDA, PvdA, ChristenUnie, GroenLinks, en SGP (gedoogpartner).

()

Lees meer...

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!

GPG Nieuwsbrief

De GPG Nieuwsbrieven kunt u lezen als u bent ingelogd als lid bij Mijn FPG (linker kolom). Hebt u nog geen inloggegevens? Vraag ze op via fpg@grondbezit.nl.

GPG en FPG Kalender

Family Owned Heritage Houses

24 september 2019 | Brussel, België

Onze Europese organisatie ELO organiseert op 24 september haar conferentie over 'Family Owned Heritage Houses' in Brussel. Centraal staan de uitkomsten van de breed uitgezette enquête en de beleidsaanbevelingen daarbij. Klik op deze link en lees verder.

Beheerdersdag VBNE

27 september 2019 | Landgoed Mariënwaerdt (Beesd)

Op vrijdag 27 september vindt de 11e editie plaats van de Beheerdersdag, dé kennis- en netwerkdag voor beheerders van bos en natuur.

Lees meer...

Landgoeddag

3 oktober 2019 | Landgoed Vilsteren

Save-the-date
De Landgoeddag wordt op 3 oktober samen met Soil4u georganiseerd op Landgoed Vilsteren.

Lees meer...

Cursus Duurzaam Bodemgebruik voor Grondgebruikers - DAG 1

16 oktober 2019, 10:00–14:00

Na een succesvolle cursus Duurzaam bodembeheer voor verpachters, start het GPG binnenkort met de cursus Duurzaam Bodembeheer voor Pachters en Grondgebruikers. In de flyer van de bodemcursus kunt u het hele programma lezen

Lees meer...

Algemene Ledenvergadering GPG

7 november 2019 | De Hoge Veluwe - Houtkampweg 9b, Otterlo

alleen voor FPG-ledenNiet alle berichten zijn zichtbaar, omdat u niet bent ingelogd. Dat kunt u in de linker kolom doen. Bent u FPG-lid en heeft u nog geen inlogcode, neem contact op!