Federatie Particulier Grondbezit

Goed Werkgeverschap: Sectoranalyse Bos en Natuur 2022

May 20, 2022 by FPG
Tags:

Goed werkgeverschap is van groot belang voor particuliere eigenaren, maar praktische hulpmiddelen, goede informatievoorziening en een krappe arbeidsmarkt vormen forse uitdagingen. Dit kan onder andere worden opgemaakt uit de sectoranalyse Bos en Natuur, die verscheen in april 2022. 

Deze rapportage behandelt de vraag hoe het is gesteld met duurzame inzetbaarheid in de sector Bos en Natuur. Het gaat om een probleemverkenning over hoe is het gesteld met de kwaliteit van de arbeid, met de inzetbaarheid van werknemers, het  beleid gericht op duurzame inzetbaarheid en de investeringen die in de komende vijf jaar extra nodig zijn om de duurzame inzetbaarheid te verbeteren. Interessante materie voor alle FPG-leden met werknemers in het bos- en natuurbeheer.