Federatie Particulier Grondbezit

Joukje en Rogier zoeken een nieuwe collega! (vacature in Overijssel)

June 8, 2022 by FPG
Tags:

Voor diverse projecten en andere werkzaamheden is het Overijssels Particulier Grondbezit (OPG) op zoek naar een nieuwe medewerker. Wat maakt deze functie zo leuk en uitdagend? Aan het woord Rogier hooge Venterink, sinds april 2020 werkzaam voor OPG.

Rogier heeft ruimtelijke ordening en planologie en landschapsgeschiedenis gestudeerd. Na zijn afstuderen in 2018 heeft hij eerst een tijdje gewerkt als juridisch adviseur ruimtelijke ordening. Eind 2019 kwam de vacature van Medewerker Overijssel bij OPG op zijn pad, voor hem een ideale functie. In de afgelopen ruim 2 jaar heeft hij zich ontwikkeld tot een allround medewerker met een brede kennis over diverse thema’s.

Functie

In de functie van Medewerker Overijssel heb je een breed en divers pakket aan werkzaamheden. Je werkt samen met twee Overijsselse collega’s en acht vrijwillige bestuursleden binnen de Overijsselse vereniging. Je houdt je bezig met projecten en opdrachten die relevant zijn voor onze circa 250 leden, die gezamenlijk circa 40.000 hectare – meer dan 11% van het totale oppervlak van Overijssel - beheren. Het ledenbestand bestaat uit eigenaren van historische en nieuwe landgoederen, landbouwgronden, bossen en natuur, vaak in een rijke schakering en een verweven landschap met een hoge biodiversiteit, gepositioneerd tussen de grootschalige landbouw en de grootschalige 'wilde' natuur. De onderwerpen van de projecten zijn net zo divers als de bezittingen van de leden: bos, cultuurhistorie, klimaatopgaven, landbouw, natuur, stikstof en water, het komt allemaal aan bod. Je andere werkzaamheden bestaan o.a. uit het organiseren van ledenbijeenkomsten, het onderhouden van de website/social-media en ondersteuning bij belangenbehartiging.

Rogier: ‘Door de uiteenlopende werkzaamheden en de verschillende werkplekken is geen dag hetzelfde. Dat maakt het werk juist zo leuk en daar zit ook de uitdaging in. Je hebt veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. Er is veel ruimte voor zelfontplooiing. Dat betekent dat je proactief moet zijn, kansen signaleren en pakken, out of the box denken. In sommige gevallen komt een overheid of een andere partij bij je met de vraag of je een project kunt opzetten, maar het is ook vaak genoeg andersom.’

Je werkplekken

Rogier: ‘OPG heeft een kantoorruimte op havezate De Haere van IJssellandschap. Het is een unieke werkplek in het buitengebied tussen Deventer en Olst. Ik besef me elke keer wanneer ik op De Haere werk wat een voorrecht dat is. Een keer per twee weken komen we op dinsdag met alle collega’s uit het hele land samen op het hoofdkantoor van de Federatie Particulier Grondbezit in Ede. Hier werken en lunchen we samen om kennis en ervaringen uit alle provincies te delen. Ook kom je op prachtige plekken op landgoederen en werk je voor projecten op locatie. Zo werk ik voor de Gebiedsgerichte Aanpak Stikstof op dit moment een keer per week afwisselend in het provinciehuis in Zwolle en in het gemeentehuis van Dalfsen.

Ik omschrijf mijzelf regelmatig als ‘een specialist in het generalist zijn’: je weet van veel onderwerpen in meer of mindere mate iets. Specialist zijn op een bepaald onderwerp is naar mijn mening ook helemaal niet nodig bij deze baan. Als je maar weet waar of bij wie je de specialistische kennis moet halen als dat nodig is. Doordat je op veel verschillende plekken komt en daardoor ook veel mensen spreekt, bouw je snel een breed netwerk op en leer je verbanden leggen tussen de verschillende onderwerpen. Daar help je anderen en jezelf mee vooruit.’

Wij komen graag met je in contact

Kom jij het OPG versterken en word jij collega van o.a. Joukje en Rogier? Reageer dan nu! We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden. De vacaturetekst lees je hier. Nadere informatie kan worden ingewonnen via Joukje Bosch, tel. 06-53695376. Sollicitaties ontvangen wij graag via fpg@grondbezit.nl.