Federatie Particulier Grondbezit

Groene BOA-subsidieregeling beschikbaar - deadline 18 november!

November 8, 2022 by FPG
Tags:

Het ministerie van Justitie & Veiligheid opende op 8 november een subsidieregeling voor bestaande en nieuwe groene boa’s voor 2022. Deze regeling biedt maximaal 8.000 euro subsidie per groene boa op de loonlijst en maximaal 4.000 euro voor vrijwillige groene boa's. Een mooi resultaat na jarenlange inzet van de FPG. De regeling is een tegemoetkoming voor de salaris-, opleidings- en uitrustingskosten.

Het ministerie heeft de regeling hier gepubliceerd. De aanvragen moeten vóór 18 november worden ingestuurd. Dat is al over tien dagen. 

Meer informatie

Voor meer achtergrondinformatie en toelichting op de subsidieregeling, kunt u de ingerichte pagina’s hier en hier van de VBNE raadplegen. Hier is alle relevante informatie over de regeling te vinden en is ook een link naar de website van het ministerie van J&V opgenomen. Lees deze goed door voor de aanvragen te doen!

Regeling is niet perfect

De regeling is zeker niet perfect en de middelen nog altijd onvoldoende, maar dit is wel een belangrijk signaal dat de veiligheid in het buitengebied langzaam maar zeker hogere prioriteit krijgt in Den Haag! De FPG vindt het onder andere jammer dat groene BOA’s onder domein I niet in aanmerking komen voor de regeling. Daarnaast is de regeling veel te kort opengesteld en betreurt FPG het  dat de regeling is gebaseerd op het “first come first serve”-principe. Dit laatste kan leiden tot een onderlinge concurrentiestrijd binnen het werkveld, waar we het juist van samenwerking moeten hebben. De redenen voor deze keuze door het ministerie zijn onduidelijk en dit zal FPG meenemen in de evaluatie volgend jaar van de regeling.