Federatie Particulier Grondbezit

Aanrader: webinar Kruidenrijke Graslanden terugkijken

February 24, 2023 by FPG

Kruidenrijke graslanden, met passie uiteengezet tijdens ons webinar met expert op het gebied van agrarisch natuurbeheer Roelof-Jan Koops. De opname is op aanvraag beschikbaar om terug te kijken.

In Nederland ligt een groot areaal kruiden-en faunarijk grasland, en een groot deel heeft een slechte natuurkwaliteit. Vanwege het grote areaal heeft dit beheertype wel veel potentie voor de verbetering van de biodiversiteit.

Afgelopen maandagavond hebben de leden zich tijdens ons webinar kunnen storten in de wereld van het “Ontwikkelen van kruidenrijke graslanden” naar aanleiding van publiceren van de 5e druk van het gelijknamige boekje van ervaringsdeskundige Wim Schippers. Zo is over de waarde en de noodzaak van de kruidenrijke graslanden gesproken, alsook de verschillende soorten graslanden en hoe men deze kan bewerkstelligen en, ook niet onbelangrijk, kan behouden. Met de grote opkomst was dit Webinar een waar succes.

Heeft u deze gemist? Stuur hiervoor een mail naar s.nijland@grondbezit.nl