Federatie Particulier Grondbezit

FPG reactie op de provinciale verkiezingen

March 16, 2023 by FPG

De provinciale statenverkiezingen zijn gegaan over de inrichting van ons landelijk gebied en de stikstofproblematiek. Dat is te zien in de uitslagen van de verkiezingen. FPG is blij dat we de afgelopen weken in gesprekken en bezoeken hebben kunnen laten zien dat onze leden met hun landgoederen een sleutelrol hebben in de transitie. Onze leden kijken reikhalzend uit naar de aanstaande coalitievorming om samen stappen te kunnen zetten in het verbinden van landbouw, natuur en economische perspectief in de regio.

Nu de verkiezingen zijn geweest is het aan de gekozen statenleden de taak om concrete maatregelen te treffen voor een succesvolle transitie. FPG heeft daar al vaker haar eigen visie over gedeeld, en vindt het belangrijk dat regionaal ondernemerschap en zelfrealisatie hoog in het vaandel staan. Onze leden geven daarbij het voorbeeld en willen nieuwe stappen maken.

Particuliere grondeigenaren zijn uitstekend toegerust de overeengekomen doelen te realiseren en te beheren. Daarvoor moeten voor boeren en particuliere grondeigenaren perspectief en middelen geboden worden.

We feliciteren alle gekozen statenleden met hun taak als volksvertegenwoordiger en zien ernaar uit om hiermee samen aan de slag te gaan.

Namens de Federatie Particulier Grondbezit,

Henry Meijdam | voorzitter FPG

Gerbrand van ‘t Klooster | directeur FPG