Federatie Particulier Grondbezit

Bijenlandschappen effectief, groei van aantal bijensoorten in ZH stimulans om méér te doen

August 31, 2023 by FPG
Tags:

Tijdens de Groene Cirkels- netwerkbijeenkomst op 24 augustus overhandigde EIS Kenniscentrum insecten het rapport 'Wilde Bijen in Zuid Holland' aan de Provincie.

In het rapport ‘Wilde bijen in Zuid-Holland’ van EIS kenniscentrum insecten staan 39 belangrijke bijensoorten benoemd die in de provincie voorkomen, inclusief beschrijvingen van hun leefomgevingen en maatregelen om die leefomgevingen te beschermen en uit te breiden. 

“Wij zijn heel blij met dit onderzoek. Het laat zien dat onze aanpak met de bijenlandschappen effectief is en dat het probleem zo groot is dat er meer moet gebeuren. Het rapport geeft concrete handvatten om het Zuid-Hollands bijenlandschap verder in te richten en uit te breiden”, aldus gedeputeerde Berend Potjer. Lees verder op de website van Groene Cirkels: https://www.groenecirkels.nl/nieuws/34-procent-groei-van-bijensoorten-in-zuid-holland-geen-reden-tot-juichen