Federatie Particulier Grondbezit

Koning en Koningin bezoeken landgoed Appel

September 12, 2023 by FPG

Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima bezochten tijdens het eerste werkbezoek na de zomer het FPG-lid Landgoed Appel.

Tijdens de rondwandeling over het Appelpad liet het Koninklijk Paar zich door de rentmeester en de eigenaar op de hoogte brengen over het beheer van het historisch cultuurlandschap. Zoals het klompenpad dat door vrijwilligers wordt onderhouden. Daarnaast spraken zij met een agrarisch ondernemer over het grondgebruik op het 340 hectare groot landgoed.

Tot slot liepen zij langs de koningslinde die als herinnering aan het werkbezoek is geplant op landgoed Appel. Op een messing plaatje staat te geschreven: Geplant ter ere van het streekbezoek van Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima op 31 augustus 2023.

Koningspaar bezoekt aangeplante koningslinde op landgoed Appel - De Veense Courant Online (nijkerkerveen.org)

Eerste werkbezoek na de vakantie: koningspaar struint door Gelderland | Koningshuis | NU.nl