Federatie Particulier Grondbezit

In memoriam: Frans baron van Verschuer

June 22, 2022 by FPG
Tags:

Met grote verslagenheid en diep getroffen namen wij kennis van het plotselinge overlijden van Frans baron van Verschuer. Op 20 juni is hij op 64-jarige leeftijd overleden. Vrijwel zijn hele werkzame leven heeft hij zich samen met zijn vrouw Nathalie met grote toewijding ingezet voor Heerlijkheid Mariënwaerdt. Frans was de negende generatie van de beheerders familie die het landgoed, inmiddels ongeveer 1000 hectare groot, in eigendom heeft en beheert.

Daarnaast is Frans van grote betekenis geweest voor de duurzame instandhouding van particulier erfgoed in het algemeen. We denken daarbij ook aan zijn belangrijke verdienste als voorloper in het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen voor landgoederen. 

Vele leden van de FPG kennen Frans als een zeer betrokken en actief lid. Hij liet duidelijk van zich horen en had een breed netwerk dat hij samen met zijn kennis en ervaring met toewijding inzette. Wij zullen zijn inzichten en betrokkenheid enorm missen.  

Onze gedachten en ons medeleven gaan uit naar zijn familie, zijn drie kinderen en dierbaren.