Federatie Particulier Grondbezit

Besluit Minister Adema: Hertenkampen blijven behouden

December 12, 2023 by FPG

Demissionair minister Adema heeft zijn eerdere voornemen om hertenkampen te verbieden, herzien. Op 9 februari 2023 heeft de FPG bezorgdheid geuit over het dreigende verbod op hertenkampen en aandacht gevraagd voor de historische waarde en maatschappelijke betekenis van deze kampen in Nederland.

Als reactie op de maatschappelijke zorgen, heeft minister Adema aangekondigd een permanente vrijstelling te verlenen aan houders van damherten en edelherten. Hierdoor kunnen deze dieren behouden blijven in de hertenkampen.

De positieflijst, gericht op het beschermen van dierenwelzijn en het beperken van risico's voor de mens, wordt nog steeds van kracht op 1 juli van het komende jaar. De minister heeft met deze beslissing een evenwicht gevonden tussen de zorg voor dieren en het behoud van een gewaardeerde traditie, waarbij hij rekening heeft gehouden met de signalen vanuit de samenleving, inclusief die van de Federatie Particulier Grondbezit. De FPG is tevreden over dit besluit.

Related posts