Federatie Particulier Grondbezit

Gerbrand van ’t Klooster nieuwe directeur Federatie Particulier Grondbezit

28 mei 2021 door FPG

Per 1 september 2021 start Gerbrand van ’t Klooster als nieuwe directeur van de Federatie Particulier Grondbezit (FPG). Hij volgt daarmee Berend Pastoor op die per 1 mei is begonnen als lid van het College van Bestuur bij het Zone.college.

2021 05 27 Gerbrand van 't KloosterPer 1 september 2021 start Gerbrand van ’t Klooster als nieuwe directeur van de Federatie Particulier Grondbezit (FPG). Hij volgt daarmee Berend Pastoor op die per 1 mei is begonnen als lid van het College van Bestuur bij het Zone.college.

Gerbrand van ’t Klooster is een alleskunner met een groot netwerk in het landelijk gebied. Hij heeft brede ervaring en diepgaande kennis op het gebied van belangenbehartiging, besturen, communicatie, coaching en juridische advisering. Hij is gespecialiseerd in ruimtelijke ordeningsvraagstukken en het ondernemen in een gezonde omgeving.
Ook op het thema natuur en landschap in combinatie met landbouw-, en wateropgaven is hij zeer ervaren en heeft hij specialistische kennis in huis.

Als actief agrarisch ondernemer neemt hij daarbij zijn praktische instelling en resultaatgerichtheid mee. Hij runt samen met zijn vrouw een grondgebonden melkveebedrijf, en is eigenaar en beheerder van een perceel bos. Ook is hij bestuurder bij de coöperatieve zuivelonderneming DOC/DMK Hoogeveen als bestuurder.

Het bestuur van FPG heeft het volste vertrouwen dat Gerbrand van ‘t Klooster een belangrijke impuls kan geven aan de vereniging.  FPG wil een bloeiende vereniging zijn met een proactieve belangenbehartiging. Daarin wordt constant gewerkt aan een sterk lobby-netwerk en kennisdeling. Mede door zijn relevante contacten bij overheden, NGO’s en bedrijven, en zijn  maatschappelijke antenne kan hij daar bij uitstek aan bijdragen.

Met zijn ervaring bij LTO is hij gewend te werken in een vereniging met bestuurders dicht op de werkorganisatie die betrokken zijn bij het dagelijks beleid. Hij ziet het als een opdracht dat leden zich herkennen in hun vereniging. Niet alleen door een professionele dienstverlening en sterke belangenbehartiging maar ook door het persoonlijk contact met leden, bestuurders en medewerkers.

Gerbrand heeft aangegeven er naar uit te zien aan de slag te kunnen bij de FPG als directeur.  Hij wil op een open en transparante wijze samen met de leden verder  werken aan een toekomstbestendige FPG. Een organisatie die er toe doet voor leden en de maatschappij.