Federatie Particulier Grondbezit

Projectmedewerker Utrecht en de Hollanden (36 uur)

15 november 2021 door FPG

Werk jij graag samen met onze leden aan een duurzamer buitengebied?

170308_sunrise-94afa4df

Werk jij graag samen met onze leden aan een duurzamer buitengebied? Heb je affiniteit met belangenbehartiging en/of projecten? Organiseer jij graag activiteiten en zie jij kansen voor relevante projecten die leden versterken? Heb je altijd al op bijzondere plekken van Nederland willen werken? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

De Federatie Particulier Grondbezit (FPG) is de vereniging van particuliere eigenaren van landbouwgronden, bos- en natuurterreinen en landgoederen in Nederland. FPG omvat 10 provinciale verenigingen, met in totaal zo’n 1600 leden, die in de federatie samen werken. Onze leden zijn verantwoordelijk voor zo’n 200.000 hectare grond en dragen bij aan waarden waar niemand zonder kan en wil, zoals voedselvoorziening, natuur- en landschap, cultuurhistorie en recreatie. Zij willen duurzaam produceren en beheren met het oog op opvolging door volgende generaties.

Onze kerntaken zijn belangenbehartiging, projecten en kennis delen. Dat doen wij in een netwerk van leden, overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven. FPG heeft een werkorganisatie van 14 mensen bestaande uit stafmedewerkers, regioadviseurs en projectleiders. Meer informatie over de FPG vindt je op www.grondbezit.nl.

Wat ga je doen?

Je gaat in een veelzijdig functie aan de slag voor onze leden in Utrecht en de Hollanden (Noord- en Zuid-Holland). Samen met collega’s en bestuursleden werk je aan verenigingszaken, projecten en belangenbehartiging.

In de belangenbehartiging ondersteun je in de eerste plaats collega’s en bestuursleden. Je bent voor hen een sparring partner en je kunt onze organisatie professioneel vertegenwoordigen in contact met leden en in diverse overleggen met bijvoorbeeld natuur- en landbouworganisaties provincie, waterschap of gemeente.

Daarnaast doen wij projecten samen met onze leden over natuurinclusieve landbouw, verdienmodellen, duurzaam bodembeheer, bosbouw en over mogelijkheden voor natuurrealisatie door particuliere eigenaren. Belangrijk is dat je kansen ziet, initiatieven neemt en deze kunt vertalen in uitvoerbare projecten die waardevol zijn voor onze leden.

Dat betekent dat je contacten onderhoudt en overleg hebt met (potentiële) leden over inhoudelijke onderwerpen zoals natuurbeheer, water, landbouw, en klimaat. Onderwerpen dus die te maken hebben met het beheer van hun gronden. Maar ook over het lidmaatschap van FPG en bijeenkomsten die je organiseert. Daar hoort natuurlijk bij dat je bijdraagt aan onze communicatie via de website en social media.

Wat breng je mee?

Je bent opgeleid op tenminste HBO niveau met een accent op natuur, cultuur, landbouw, communicatie of ruimtelijke ordening. Je bent ondernemend, neemt gemakkelijk initiatieven en bent goed in samenwerken, communiceren en mensen met elkaar verbinden.

Wij vinden het belangrijk dat je enige affiniteit hebt met onze leden: eigenaren en beheerders van landgoederen en (agrarische) ondernemers en met de vraagstukken die actueel zijn in het landelijk gebied.

Je kunt goed omgaan met uiteenlopende belangen en hebt gevoel voor interne en externe bestuurlijke verhoudingen. Je bent ondernemend, neemt initiatieven en werkt graag aan kansen en oplossingen. Je bent goed in samenwerken en mensen met elkaar verbinden.

Daarnaast vraagt de functie sterke communicatieve vaardigheden, verenigingsgevoel en politieke sensitiviteit. Affiniteit met lobby en belangenbehartiging is handig, kennis van projectmatig werken en organisatietalent zijn noodzakelijk. Ervaring met het zelfstandig organiseren van evenementen stellen we ook zeer op prijs.

Ook als je nog geen of nog maar kort werkervaring, hebt kun je reageren.

Wat bieden wij?

Een gevarieerde baan met veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid in een divers netwerk. Je maakt deel uit van het FPG team. Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroei.

Wij bieden marktconforme arbeidsvoorwaarden en een salaris dat in nader overleg wordt vastgesteld op basis van je ervaring en opleiding.

Interesse?

Stuur je motivatie en cv, graag vòòr 30 november a.s. per e-mail naar vacature@grondbezit.nl. Voor vragen over de vacature kun je terecht bij Maarten van Voorst Vader, bereikbaar via 06 1262 4094.

Sollicitaties ontvangen wij graag via fpg@grondbezit.nl.