Federatie Particulier Grondbezit

FPG start binnenkort bodemprocedure en kort geding haas

21 september 2022 door FPG
Labels:

De minister voor Natuur & Stikstof heeft een definitief besluit genomen over het jachtseizoen 2022/2023. Aankomend jachtseizoen zal de jacht op het konijn niet geopend worden. In de provincies Groningen, Limburg en Utrecht geldt hetzelfde voor de haas.

 FPG is zeer ontstemd over dit besluit en gaat – tezamen met de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging, de Nederlandse Organisatie voor Jacht en Grondbeheer en de Wildbeheereenheid Roerstreek en hun respectievelijke leden – een bodemprocedure voeren tegen de Nederlandse Staat. Daarnaast zal er ook een kort geding worden aangespannen waarin wordt gevorderd dat het besluit van de minister wordt opgeschort als het gaat om de haas. Lees meer op onze speciale pagina hierover.