Federatie Particulier Grondbezit

Bijeenkomst FPG en AVIH: voorsorteren op CAO-onderhandeling

13 december 2022 door FPG

Op 12 december organiseerden FPG en AVIH een bijeenkomst voor werkgevers die de CAO bos en natuur gebruiken. De huidige CAO is geldig van 1 juli 2021 tot 1 juli 2023. Volgend jaar beginnen de onderhandelingen voor een nieuwe CAO. Met de bijeenkomst probeerden FPG en AVIH inbreng op te halen voor de aanstaande besprekingen. In de toekomst zullen meer bijeenkomsten worden georganiseerd.

Zorgen om inflatie

Aanwezige werkgevers uitten zorgen rond de stijgende inflatie en tegelijkertijd de krappe arbeidsmarkt. Loonstijgingen zijn niet makkelijk te compenseren door achterblijvende inkomsten vanuit bijvoorbeeld de reguliere pachtcontracten en de gestegen energiekosten. Verder werden specifieke vragen gesteld over de seniorenregeling en verlofmogelijkheden voor werknemers.