Federatie Particulier Grondbezit

Aan de slag op Heerlijkheid Linde!

18 januari 2023 door FPG

Afgelopen vrijdag organiseerde FPG haar teamoverleg bij Heerlijkheid Linde in Schalkhaar om naast te vergaderen, samen heggen te planten. Dit gebeurde onder begeleiding van Stichting Hoopheggen die samen heggen planten op zoveel mogelijk plekken tot hoogste doel hebben gebombardeerd om biodiversiteit te versterken, het landschap te verfraaien en bij te dragen aan koolstofopslag.

Handen uit de mouwen dus en samen aan de slag voor het landschap. Heerlijkheid Linde ligt op de grond van FPG-lid Stichting IJssellandschap. Het was zeer interessant om het verhaal te horen van Christian en Sanne Klein Koerkamp die aan de rand van Deventer biologische Flekviehkoeien houden. En waar zij de producten van deze dubbeldoelkoeien verwaarden via hun boerderijwinkel met terras. Van heinde en verre komen jong en oud om het ijs van Heerlijkheid Linde te proeven.

Uit de gesprekken met het ondernemersgezin werd weereens duidelijk dat omschakeling en vernieuwing gepaard gaat met een lange adem en ongekend doorzettingsvermogen. Het is ook zeer mooi om te horen dat IJssellandschap een cruciale rol heeft gespeeld in de totstandkoming van dit prachtige bedrijf.

Als gezegd werd naast veel gepraat ook hard gewerkt. Het weer viel ook nog eens niet tegen, zoals te zien is op de foto’s.

Linde jan 2023  Lind koeien jan 2023  Linde Team jan 2023