Federatie Particulier Grondbezit

Werkbezoek Staatssecretaris van Rij

7 september 2023 door FPG

Op 5 september werd er door FPG een werkbezoek georganiseerd voor staatssecretaris van Financiën Marnix van Rij. Hij was te gast op Landgoed Eyckenstein van FPG-lid Otto van Boetzelaar.

Het doel van het bezoek was kennisuitwisseling over het Box 3 belastingstelsel voor NSW landgoederen. FPG wilde met dit werkbezoek naar de staatssecretaris haar zorgen uiten over de financiële gevolgen voor verpachters.

Aanwezig waren vertegenwoordigers van FPG, de Federatie Particulier Monumenten eigenaren (FPMe), Stichting Kastelen, Buitenplaatsen en Landgoederen (sKBL) en de Vereniging Particuliere Historische Buitenplaatsen (VPHB).

Voorzitter FPG Henry Meijdam was erg tevreden over het bezoek “Het was een buitengewoon plezierige ontmoeting met de staatssecretaris. Die tot tegenstelling tot wat je wel eens in de Haagse arena tegenkomt op een open en transparante manier op inhoudelijk niveau van gedachten wisselt”

Staatssecretaris van Rij: “Dank dat jullie met zulke grote getalen zijn op komen dagen en ook met die verscheidenheid. Ik denk dat dat heel goed is. Ik denk dat het belangrijk is dat jullie van alle mogelijkheden gebruik blijven maken binnen de wetgevingstrajecten. Het is belangrijk voor jullie om gemeenschappelijk met provincies en andere landbouw- en natuurorganisaties op te trekken om het meeste gehoord te worden.”

Ilse Verwer en marnix van Rij