Federatie Particulier Grondbezit

Symposium Slim aan de slag met water: klimaatrobuust waterbeheer in een dynamische omgeving

11 september 2023 door FPG

Symposium op donderdag 26 oktober in Zeist met over de toekomst van water op landgoederen en buitenplaatsen en praktijkvoorbeelden van succesvolle participatie tijdens transitieprojecten. Voorafgaand lunchbezoek voorbeeldproject Zeisterbos 

Utrechts Landschap, Platform Utrechtse Buitenplaatsen en sKBL organiseren op donderdag 26 oktober 2023 het symposium: Slim aan de slag met water; 
Projectparticipatie op buitenplaatsen en landgoederen. 
Hoe maken we de slag naar klimaatrobuust waterbeheer in een dynamische omgeving? 

We duiken in de toekomst van water. Het weerbeeld wordt extremer en we ervaren langere periodes van droogte en periodes van hevige neerslag. Droogte veroorzaakt nu al schade aan gebouwen en groen op landgoederen en buitenplaatsen.  

Naast het herstel van oorspronkelijke watersystemen worden innovatieve projecten ontwikkeld die elementen uit het verleden verbinden met de nieuwe kennis en technologie. In een dynamische omgeving met veel betrokken partijen kunnen deze transitieprojecten ingewikkeld zijn.  

Projectparticipatie blijkt onmisbaar bij de transitie naar klimaatrobuuste buitenplaatsen. Hoe maak je betrokken partijen deelgenoot van een complex project? Hoe kom je tot afstemming met gezaghebbers en belanghebbenden?  

Het symposium biedt zowel inhoudelijke verdieping over de toekomst van water op landgoederen en buitenplaatsen als praktijkvoorbeelden van succesvolle participatie tijdens transitieprojecten.

Tijdens de lunch-excursie, voorafgaand aan het symposium worden delen van het innovatieve project ‘Klimaatrobuuste buitenplaatsen’ bezocht.

Locatie:

Theater Figi, Het Rond 2, 3701 HS Zeist

Wanneer:

Donderdag 26 oktober 2023, 14.00 - 17.30 uur

Voorprogramma:

Lunchexcursie klimaatrobuust Zeisterbos, 12.30 - 13.45 uur, op inschrijving

 

Medio september komt het definitieve programma van SKBNL, kijk op  Symposium-Slim-aan-de-slag-met-water-26-oktober-2023