Federatie Particulier Grondbezit

Honderden meters heg geplant bij melkveehouder - Nieuwe Oogst

23 januari 2024 door FPG

Vrijwilligers van de stichting Hoopheggen hebben in het weekend van 13 en 14 januari ongeveer 400 meter aan voederheggen geplant bij melkveehouder Gijs Olthof in Mariënheem. Ze willen hiermee het landschap verfraaien en de biodiversiteit verhogen.

De Overijsselse ondernemer runt een melkveebedrijf met ongeveer tachtig melkkoeien. 'Wij weiden in de zomer, dus de koeien kunnen er lekker van eten als ze die behoefte hebben. Daarnaast levert het een mooie bijdrage aan de biodiversiteit, plus een stukje imago voor de sector', zegt de melkveehouder.

Vorig jaar is in totaal ongeveer 17 kilometer heg geplant. Olthof betaalt alleen een gedeelte voor de planten. 'Van november tot maart zijn we heggen aan het planten', vertelt vrijwilliger Corry Kester. 'Wij houden van praktisch werk en vergroten hiermee de biodiversiteit in Nederland.'

(...)