Federatie Particulier Grondbezit

JPG Themadag op landgoed Singraven

Dit najaar zijn wij op 30 september te gast op landgoed Singraven bij de Edwina van Heek Stichting. Een fantastisch landgoed aan de Dinkel bij Denekamp met een lange historie die terug gaat tot 1381. Tijdens deze dag zullen wij meer horen over het beheer en de ontwikkeling van het landgoed. Daarbij kijken wij, na een stukje historie, naar actuele thema’s waar Singraven, net als veel andere landgoederen, mee te maken heeft.

 We beginnen met duurzaamheid. Hoe kan je een landgoed verduurzamen? Singraven heeft de unieke mogelijkheid gehad om een waterkrachtcentrale te bouwen. Daar gaan we even kijken. Maar hoe gaat het verder en hoe worden de bewoners van het landgoed betrokken? Gaat iedereen zelf een paar zonnepanelen plaatsen? Of is er een andere optie?

 Daarna komt de waterrichtlijn van de EU ter sprake. Deze kwam ook in de laatste themadag op Eyckenstein al naar voren. Wat worden de nieuwe regels omtrent water? En wat is de impact hiervan op landgoed Singraven? (Hint, gigantisch!).

 Programma:

12:00 ontvangst met aansluitend eenvoudige lunch

13:30 Welkom woord door de voorzitter van de stichting, Rudolf van Heek.

14:00 Energie en duurzaamheid door Keer Jan Meijer, rentmeester van Singraven

14:45 Waterrichtlijn EU door Kees Jan Meijer

15:30 Wandelen en oa de waterkrachtcentrale bekijken

16:30 Borrel in het Koetshuis

17:00 Afsluiten

Financiële bijdrage. Deze keer vragen wij geen financiële bijdrage, de dag wordt ons aangeboden door de Edwina van Heek Stichting, waarvoor wij erg dankbaar zijn.

 Aanmelden kan via het invullen van dit korte formulier: https://forms.gle/e82NtSP8ehnuo6mB9

 

Tot op Singraven!

Het JPG bestuur

Deel met anderen