Federatie Particulier Grondbezit

Luc Groot nieuwe beleidsadviseur en bestuurssecretaris

26 augustus 2020 door FPG

Op 1 oktober start Luc Groot bij FPG als beleidsadviseur

Op 1 oktober start Luc Groot bij FPG als beleidsadviseur en secretaris van het landelijke bestuur.

Luc studeerde Internationale Betrekkingen in Groningen. Hij begon zijn carrière in Brussel als beleidsmedewerker in het Europees Parlement en belangenbehartiger bij LTO. Later werkte hij als adviseur bij ontwikkelingsorganisatie Agriterra. Bij FPG keert hij terug naar vereniging en beleid. “Verenigingen vind ik heel belangrijk voor onze samenleving. Samen kun je meer bereiken en iets voor elkaar betekenen. Bovendien: zonder grondeigenaren, beheerders en ondernemers geen vitaal buitengebied. Ik wil me inzetten voor beleid dat maatschappelijk verantwoord is en economisch perspectief biedt voor onze leden.”

We zijn blij dat Luc ons komt versterken: hij neemt de nodige ervaring in beleidsontwikkeling en verenigingswerk mee, evenals een groot netwerk. Samen met directeur Berend Pastoor, verenigingsadviseur Aster Leuftink en Terry Scholman vormt Luc de vaste basis van het landelijke team. In samenwerking met diverse externe specialisten en het FPG-bestuur geven zij uitvoering aan de landelijke belangenbehartiging en verenigingsactiviteiten. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met de collega's in de provincies. 

Na jaren te hebben gewoond en gewerkt in het buitenland, woont Luc weer met zijn gezin in Arnhem. In zijn vrije tijd is hij zelf ook binnen het verenigingsleven actief.