Federatie Particulier Grondbezit

Coulance ministerie voor “kleinere” groene BOA-werkgevers

18 november 2022 door FPG

Het ministerie van J&V heeft 18 november aangegeven dat “kleinere” groene BOA-werkgevers kunnen rekenen op begrip als zij niet kunnen voldoen aan de auditplicht in het kader van de Wet politiegegevens (Wpg). Dit in antwoord op de brandbrief die FPG samen met de groene boa-coalitie stuurden hierover. Een mooi resultaat voor FPG-leden die in hun maag zaten met deze audit-eis.

Besluitvorming over een herziening van de Wpg zal in 2023 plaatsvinden. Deze wet verplicht boa-werkgevers om audits uit te voeren over het verwerken van persoonsgegevens. De vereisten, het bijbehorende papierwerk en de kosten staan niet in verhouding tot de schaal waarop veel organisaties met groene boa's werken. Die boodschap is gelukkig geland. FPG is in gesprek met het ministerie om de wet definitief aan te passen voor particuliere werkgevers.