Federatie Particulier Grondbezit

Extra ondersteuning vereniging GPG

5 september 2023 door FPG

Sinds deze zomer heeft Nils extra ondersteuning gekregen. Mijn naam is Maarten van Voorst Vader en ik heb sinds kort de provincie Gelderland bij mijn taakverdeling gekregen.

Opgegroeid in de bossen van Bennekom (gemeente Ede), ben ik gaan studeren in Utrecht en Amsterdam. Daar heb ik uiteindelijk mijn studie politicologie afgerond. Na de studietijd ben ik bij een lobby-/consultancybureau in Den Haag en Brussel gaan werken, alvorens ik in 2020 gevraagd werd om voor de FPG te gaan werken. Ik had toen een jaar voor stichting Twickel gewerkt, dus de wereld van landgoederen, erfgoed en verdienmodellen was mij enigszins bekend.

Intussen werk ik met veel plezierige leden en collega’s aan een goede lobby richting overheden en andere partners in het werkveld van landgoed, landschap en landbouw en zet ik mij in voor de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en nu ook Gelderland. Kortom, Midden Nederland.

 

Samen met mijn vrouw woon ik in het prachtige en rustige Oegstgeest, alwaar wij eind september de volgende generatie verwachten; ons eerste kindje. Elke woensdagavond werk ik als vrijwilliger bij de Voedselbank Leiden. Daarnaast kan ik nog wel eens avonden vullen als bestuurder bij een politieke partij. 

De wereld van landgoederen is ook privé geen onbekende voor mij. Ik ben namelijk als voorzitter van de Boscommissie betrokken bij het familielandgoed ‘De Bockhorst’, gelegen in het prachtige Spankeren en buur van Landgoed De Geldersche Toren en Kasteel Middachten.

Het oorspronkelijke huis en landgoed stamt uit de 15e eeuw. In de loop van de tijd wisselde het landgoed een aantal keer van eigenaar, meestal voor meerdere generaties. Het landgoed omvat ongeveer 100 ha, waarvan ruim driekwart verpacht wordt aan meerdere pachters. Pacht is dan ook een belangrijke inkomstenbron voor het landgoed om de instandhouding te waarborgen. De verkaveling is kleinschalig en enkele percelen worden dankzij agrarisch natuurbeheer extensief bewerkt.